A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου ξεκίνησε  το 2000 και από το 2011 έχει αναβαθμιστεί σε Διεθνές και ταυτόχρονα σε ετήσιο θεσμό. Είναι το επίσημο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Κύπρου, το οποίο διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο.

Έχει ως κύριο στόχο την προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης παρουσιάζοντας ένα ποικίλο πανόραμα ταινιών μικρού μήκους από την Κύπρο και από όλο τον κόσμο. Διεθνής Κριτική Επιτροπή βραβεύει τις καλύτερες ταινίες στον Εθνικό και Διεθνή τομέα ενώ η επιλογή και η πρόσκληση των ξένων ταινιών που διαγωνίζονται στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, γίνονται από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ έχουν ταινίες μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, φοιτητικές και κινουμένων σχεδίων.

Πέρα από το Διεθνές και Εθνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκδηλώσεις, κινηματογραφικά εργαστήρια, παράλληλα προγράμματα, δημιουργικές αναζητήσεις και διάλογο με σκηνοθέτες και δημιουργούς από την Κύπρο και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και οι ταινίες του προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;