Ιατρικό Μουσείο Κύπρου

08/06/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Ιατρικό Μουσείο Κύπρου παρουσιάζει περίτεχνα την εξέλιξη της ιατρικής από το 1920 και μετά. Χωρίζεται σε ενότητες ειδικοτήτων και παρουσιάζει εικόνες μιας άλλης εποχής όπως η αναπαράσταση τοκετού και περιποίησης νεογνού της δεκαετίας του 1930, χειρουργείου της δεκαετίας του 1950, ωτορινολαρυγγολογίας του 1950, οφθαλμολογίας 1960, ορθοπεδικής 1970, ακτινολογίας, παθολογίας - καρδιολογίας, νευρολογίας ψυχιατρικής κ.α. 

Ολιγόλεπτα DVDs παρουσιάζουν τη μοντέρνα άσκηση της ιατρικής. Μεγάλο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο, όπως ηλεκτροκαρδιογράφος, μηχάνημα αιμοδιάλυσης κ.α.

Περιλαμβάνει επίσης μία πλούσια συλλογή DVDs με τις εργασίες όλων των διήμερων συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων του Ιατρικού Συλλόγου από την περίοδο του 1980.

Στην πίσω αυλή υπάρχει βοτανικός κήπος με 40 διαφορετικά φαρμακευτικά φυτά που ευημερούν στην περιοχή μας και χρησιμοποιούνται από τα αρχαία χρόνια για διάφορους σκοπούς.

Ο ιατρικός κόσμος του νησιού πρωτοστατεί στην οικονομική στήριξη του μουσείου.

Τηλέφωνο: 25713933
Διεύθυνση: 1ος δρόμος αρ.4, 4157 Κάτω Πολεμίδια, Λεμεσός
www.facebook.com/CyprusMedicalMuseum
instagram: @cymedicalmuseum

swipe gallery


swipe gallery

6919