3765

Αυλή του Βασιλέα: Ελληνική κουζίνα σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό στο κέντρο της Λεμεσού!

14/05/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η περιοχή της οδού Αγίου Ανδρέου ήταν μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα ο πυρήνας της Λεμεσού, εκεί όπου στέκονταν το ένα δίπλα στο άλλο τα νεοκλασικά αρχοντικά των πιο γνωστών οικογενειών της πόλης. Τα τελευταία χρόνια, πολλές από αυτές τις κατοικίες έχουν μετατραπεί σε χώρους εστίασης και μια τέτοια περίπτωση είναι και η Αυλή του Βασιλέα.

Το ίδιο το όνομα και μόνο προϊδεάζει για μια γαστρονομική εμπειρία για… βασιλιάδες. Η προσεγμένη αυτή ταβέρνα, που πήρε το όνομά της από την όμορφη αυλή του αναπαλαιωμένου, πετρόχτιστου σπιτιού που την φιλοξενεί, έχει στηρίξει το μενού της στις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας. Μια μεγάλη ποικιλία από εκλεκτά μεζεδάκια (από μελιτζανοσαλάτα και κολοκυθοκεφτέδες, μέχρι ζουμερά σουτζουκάκια και γλυκό), αλλά και πιάτα a la carte, προσφέρουν επιλογές που μπορούν να ικανοποιήσουν την όρεξη του καθενός.

Με βάση αυθεντικές συνταγές της ελληνικής παράδοσης, που έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο, τα πιάτα που δοκιμάζει κανείς στην Αυλή του Βασιλέα ξυπνούν μνήμες και αισθήσεις. Οι γλάστρες που δροσίζουν την αυλή, ενισχύουν την εμπειρία αυτή, με αρώματα από δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη και δεντρολίβανο, ολοκληρώνοντας τη γαστρονομική απόλαυσή.

Εκλεκτά κυπριακά και ελληνικά κρασιά, όπως επίσης και τσίπουρο, ούζο και ζιβανία συνοδεύουν ιδανικά τις ελληνικές γεύσεις του μενού.

Διεύθυνση: Αγίου Ανδρέου 239
Τηλέφωνο: 25 278000