Αρχαιολογικό Επαρχιακό Μουσείο Λεμεσού

14/02/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λεμεσού ιδρύθηκε το 1948. Αρχικά στεγαζόταν στο Κάστρο Λεμεσού και από το 1975 στεγάζεται στο χώρο που βρίσκεται σήμερα.

Εδώ εκτίθενται ευρήματα που καλύπτουν όλη την αρχαιότητα μέχρι και το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου, τα οποία προέρχονται από την πόλη και την επαρχία της Λεμεσού. Τα αντικείμενα αυτά βρέθηκαν από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, αλλά και από διάφορες ξένες αρχαιολογικές αποστολές.
 
Η ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού περιελάμβανε δύο πόλεις-βασίλεια: το Κούριον και την Αμαθούντα. Τα ευρήματα από το Κούριον εκτίθενται στο Τοπικό Μουσείο Κουρίου στην Επισκοπή, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λεμεσού φιλοξενούνται τα ευρήματα από την Αμαθούντα και στους γύρω αγροτικούς οικισμούς, τα ιερά και τους τάφους.

Τηλέφωνο: 25305157
 Διεύθυνση: Αναστάση Σιούκρη & Βύρωνος 4, Λεμεσός

swipe gallery


8154