4842

Ανακάλυψε το «στοιχειωμένο» Βερεγγάρια, μέσα από εικονική πραγματικότητα!

11/04/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μια διαφορετική εμπειρία προσφέρει η εναλλακτική ξενάγηση στο επιβλητικό και μυστηριώδες ξενοχοδείο Βερεγγάρια στον Πρόδρομο. Το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, χτισμένο σχεδόν 1 αιώνα πριν στην καρδιά του δάσους του Τροόδους, έχει αποκτήσει εδώ και δεκαετίες τη φήμη του στοιχειωμένου και προκαλεί την περιέργεια πολλών, όμως οι φθορές του το καθιστούν επικίνδυνο για επισκέπτες.

Βέβαια, το εντυπωσιακό μέγεθος, η επιβλητική κατασκευή από την χαρακτηριστική πέτρα της περιοχής, και η αρχιτεκτονική που το κάνει να μοιάζει με στέμμα πάνω στον λόφο (όλα αυτά που του έδωσαν τον τίτλο του «Ξενοδοχείου των Βασιλιάδων», δηλαδή), κάνουν τον καθένα να θέλει να το γνωρίσει από κοντά. Υπάρχει, όμως, τρόπος να γνωρίσεις σπιθαμή προς σπιθαμή το θρυλικό ξενοδοχείο του Προδρόμου, χωρίς να χρειαστεί να ριψοκινδυνεύσεις.

Η εταιρεία Qbeetec δημιούργησε μια περιήγηση εικονικής πραγματικότητας στους χώρους του παλιού ξενοδοχείου, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Αντίστοιχες εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί για το παραθαλάσσιο πάρκο της Λεμεσού και για το μεσαιωνικό κάστρο στο Κολόσσι.

Σχετικα