A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Α’ Δημοτική Αγορά Λεμεσού

Η Δημοτική Αγορά της Λεμεσού ή όπως καθιερώθηκε να λέγεται το «Παντοπουλείον» κατασκευάστηκε το 1917, σε μια εποχή που η Λεμεσός αναπτυσσόταν και σταδιακά επεκτεινόταν, για να πάρει μέχρι το 1947 τη σημερινή μορφή της. Η αγορά, καθώς και τα γύρω παραδοσιακά καταστήματα και εστιατόρια αποτελούσαν το κέντρο του εμπορίου και των κοινωνικών δραστηριοτήτων της πόλης μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ‘70.

Η πλατεία και το εσωτερικό του «Παντοπουλείου» φιλοξενεί μεταξύ άλλων, μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, μπακάλικα, εστιατόρια, καφενεία, κουλουράδικα και άλλους μικροπωλητές. Υπάρχει και στοά με καταστήματα και εργαστήρια για μικρούς τεχνίτες και χειροτέχνες που κατασκευάζουν παραδοσιακά και σύγχρονα αντικείμενα.

Εντός του χώρου πραγματοποιούνται κατά καιρούς διάφορες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου και δίνουν άλλη πνοή στην αγορά.

Κάποια Σάββατα στο καφενείο του Κολατζιή που βρίσκεται μέσα στο χώρο της αγοράς, μια ωραία ρεμπετοπαρέα ανεβάζει το κέφι μεσημεριάτικα με ποτό και μεζεδοτσιμπήματα.  

Η αγορά λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής.

 

swipe gallery


swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;