2503

31 στιγμές που ξεχώρισαν στη Λεμεσό το 2017!

03/01/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις, νέες εικόνες, νέες εμπειρίες, ενθουσιασμό και σχέδια για το μέλλον έκλεισε με το τέλος του 2017. Η άφιξη του 2018 σημαίνει για τη Λεμεσό, λοιπόν, ακόμα περισσότερες ευκαιρίες και ακόμα περισσότερα και σπουδαία πράγματα για να περιμένει κανείς.

Τόσο η πόλη, όσο και η επαρχία αντικρύζουν με αισιοδοξία το μέλλον, καθώς οι προοπτικές που διαγράφονται στον ορίζοντα είναι απεριόριστες. Πίσω δε χρειάζεται να κοιτά κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά σίγουρα υπάρχουν πράγματα που αξίζει να κρατήσουμε ως εφόδια και ως οδηγούς για τη συνέχεια. Νέες αναπτύξεις, νέοι χώροι διασκέδασης, έργα υποδομής, βραβεύσεις και διακρίσεις, αποτελούν μια σπουδαία παρακαταθήκη για το 2018.

Πιο κάτω, η λίστα παραθέτει 31 αξιοσημείωτες στιγμές που σφράγισαν το 2017 και γίνονται κίνητρο για να πετύχει η Λεμεσός ακόμα περισσότερα.

Στιγμές που ξεχώρισαν…

1. Η πλατεία του Παλιού Λιμανιού αναδείχθηκε σε μια ιδανική τοποθεσία για διάφορα πολιτιστικά και άλλα δρώμενα. 

Έδωσε την ευκαιρία για να γίνουν και μια σειρά από εντυπωσιακά, υπαίθρια πάρτι, δίνοντας νέο παλμό στη ζωή της πόλης. Δες εδώ το πρώτο πάρτι στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού.

2. Ο Μαραθώνιος Λεμεσού, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Κύπρου, μεγάλωσε και έγινε διήμερη διοργάνωση.

Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα άτομα, όλων των ηλικιών, να συμμετάσχουν σε μια ποικιλία εκδηλώσεων, αθλητικών αλλά και ψυχαγωγικών. Δες περισσότερα εδώ.

3. Άρχισε η υλοποίηση του Μεγαλύτερου Διαδικτυακού Ιστορικού Αρχείου της Λεμεσού.

To project υλοποιείται μέσα από μια πρωτοβουλία του All About Limassol, Επίσημου Οδηγού της Πόλης, σε συνεργασία με το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο και Ιστορικό Αρχείο Λεμεσού, με τη μεγάλη στήριξη από την RCB Bank. Δες περισσότερα εδώ.

4. Το Guaba Beach Bar, ένα μοναδικό στο είδος του beach bar σε όλη την Κύπρο, ψηφίστηκε ανάμεσα στα 20 καλύτερα clubs του κόσμου…

αναδεικνύοντας τη Λεμεσό ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς διασκέδασης. Δες περισσότερα εδώ.

5. Μια σειρά από σημαντικά έργα υποδομής ξεκίνησαν στη Λεμεσό μέσα στη χρονιά (οδός Αγίας Φυλάξεως, δρόμος Παλιού Λιμανιού κλπ) που είτε έχουν ήδη αναβαθμίσει σημαντικά την εικόνα της πόλης, είτε πρόκειται να το κάνουν το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Η περίπτωση του κόμβου του Παλιού Λιμανιού ήταν ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση μιας τέτοιας αλλαγής. Δες περισσότερα εδώ.

6. Άνοιξε ο νέος, μοντέρνος τερματικός σταθμός, έκτασης 7000 τ.μ.

Υποδέχεται τα μεγαλύτερα εν ενεργεία κρουαζιερόπλοια λειτούργησε στο Λιμάνι Λεμεσού, και λειτουργεί σε 24ωρη βάση υπό τη διαχείριση της DP World. Διάβασε περισσότερα εδώ.

7. Το superyacht "Sailing Yacht A", μήκους 143 μέτρων, έκανε την εμφάνισή του στη Λεμεσό. 

Έχει 3 κατάρτια που ξεπερνούν το ύψος του πύργου του Big Ben, φθάνοντας τα 91,44 μέτρα, με 8 ορόφους, ελικοδρόμιο στο κατάστρωμά του και δωμάτιο που προσφέρει υποβρύχια θέα. Δες περισσότερα εδώ.

8. Ο διεθνώς καταξιωμένος Λεμεσιανός ογκολόγος, Νικόλαος Ζάμπογλου, υλοποίησε το όραμά του για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Ογκολογικού Κέντρου στην πόλη του.

Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, που σκοπό έχει να ανακουφίσει χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο στην Κύπρο, ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του το Νοέμβριο του 2017. Για το όραμα, τη ζωή του στη Λεμεσό και τη μέχρι σήμερα πορεία του στη Γερμανία, ο Δρ Ζάμπογλου μίλησε σε μια μοναδική συνέντευξη στο All About Limassol. Δες περισσότερα εδώ.

9. Μια εταιρεία της Λεμεσού έθεσε σε λειτουργία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Κύπρου. 

Η επένδυση των €5 εκατομμυρίων περίπου, της GDL Green Energy group, βρίσκεται στην περιοχή Φρέναρος και φιλοξενεί συνολικά 12.756 φωτοβολταϊκά πλαίσια, με απόδοση 7700 MWh και ονομαστική ισχύ 4,4 MWp. Δες περισσότερα εδώ.

10. Η Λεμεσός απέσπασε 2 πανευρωπαϊκά βραβεία αρχιτεκτονικής για 2 εξαιρετικά έργα που εκπροσώπησαν την πόλη στο Λονδίνο.

Από τη μία μια εντυπωσιακή οικιστική ανάπτυξη (δες την εδώ) και από την άλλη ένας ξεχωριστός χώρος τεχνών και πολιτισμού (δες τον εδώ) κατάφεραν να ξεχωρίσουν διεθνώς.

11. Η ολοκλήρωση των εργασιών στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού, το πάλαι ποτέ επιβλητικό μέγαρο Πηλαβάκη.

Η γιορτινή φωταγώγησή της, ήταν από τα κεντρικά γεγονότα των τελευταίων ημερών του 2017. Δες περισσότερα εδώ.

12. Το 2017 αποδείχθηκε η χρονιά κατά την οποία το μαύρο χρώμα στα φαγητά έγινε τάση και η Λεμεσός είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές τέτοιες επιλογές.

Από μαύρο παγωτό και μαύρο σάντουιτς θαλασσινών, μέχρι burger, το μαύρο σίγουρα τράβηξε την προσοχή.

Νέες Αφίξεις...

Η Λεμεσός δε σταματά να εξελίσσεται, να αναπτύσσεται και να προσελκύει διαρκώς όλο και περισσότερο κόσμο, τόσο επισκέπτες όσο και ανθρώπους κάθε εθνικότητας, που την επιλέγουν ως την έδρα της μόνιμης κατοικίας τους. Έτσι, νέοι χώροι, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, clubs, πάρκα διασκέδασης κάνουν συνέχεια την εμφάνισή τους, εμπλουτίζοντας τις επιλογές που προσφέρει η πόλη.

Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ήταν:

13. Το θεματικό πάρκο διασκέδασης της MasterlandΔες περισσότερα εδώ.

14. Το πολυτελές νέο Columbia Beach Bar για απολαύσεις και διασκέδαση δίπλα στη θάλασσα κάθε εποχή. Δες περισσότερα εδώ.

15. Μια μοναδική στο είδος της πισίνα με τεχνητά κύματα για surfing στο Two Waves ClubΔες περισσότερα εδώ. 

Οι δεκάδες νέες αφίξεις της χρονιάς περιλάμβαναν, βέβαια, και εντυπωσιακά μπαρ, όπως το Bordello, αγαπημένα στέκια για φαγητό, όπως το Estrella Limassol και το Crepa Crepa, μοδάτα εστιατόρια, όπως το Gostijo, το ιδιαίτερο Aplostra Beach Bar, ένα μοντέρνο κουρείο — bar, το Old Boy Barber Shop, στέκια για υγιεινές απολαύσεις, όπως το Superfood Bar και το Theta, και πολλά ακόμα, ενδιαφέροντα και μοναδικά, που θα τα βρεις όλα εδώ.

Νέα εικόνα στα ξενοδοχεία…

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λεμεσού πέρασε από μια φάση γενναιόδωρης ανανέωσης, που αναβάθμισε σημαντικά την εικόνα των ξενοδοχείων της πόλης και επαρχίας, και κατ’ επέκταση την εικόνα της Λεμεσού.

16. Μια νέα ανάπτυξη στο χώρο του ξενοδοχείου Four Seasons δημιούργησε νέες, πολυτελείς σουίτες, έως και 90 τ.μ. Δες περισσότερα εδώ. 

Παράλληλα, στο χώρο του ξενοδοχείου λειτούργησε εκ νέου το εντυπωσιακό Colors Café, ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς στην πόλη. Διάβασε περισσότερα εδώ.

17. Μετά από ανακαίνιση ύψους €1,5 εκατομμυρίου, το ξενοδοχείο St Raphael επέστρεψε στην κανονική του λειτουργία.

Aνακοίνωσε, μάλιστα, και τα σχέδια για την κατασκευή ενός συγκροτήματος με πολυτελείς κατοικίες στην έκτασή του. Δες περισσότερα εδώ.

18. Το Columbia Beach Resort μεταμορφώθηκε πλήρως μετά την ανακαίνισή του…

σε ένα μοναδικό στο είδος του θέρετρο σε ολόκληρο το νησί, διαθέτοντας πλέον συνολικά 167 εντυπωσιακές σουίτες. Δες περισσότερα εδώ.

19. Το ξενοδοχείο GrandResort άνοιξε και πάλι τις πόρτες του μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση…

με ακόμα πιο εντυπωσιακή εικόνα των εγκαταστάσεών του, που περιβάλλονται από 372 φοινικιές που βρίσκονται στην έκτασή του. Δες περισσότερα εδώ.

20. Ένα νέο θέρετρο πολυτελείας, το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, παρουσιάστηκε στο κοινό, ανακοινώνοντας την επερχόμενη λειτουργία του για το Μάρτιο του 2018.

Tα 222 πολυτελή δωμάτια και οι 52 σουίτες, από τις οποίες οι περισσότερες με δικές τους ιδιωτικές πισίνες, κατατάσσουν το ξενοδοχείο ανάμεσα στα πολυτελέστερα της Κύπρου. Διάβασε περισσότερα εδώ.

Μεγάλες αναπτύξεις...

21. The Gallery

Τοποθετημένο παραλιακά, δίπλα από το Παλιό Λιμάνι, το εντυπωσιακό The Gallery θα ενώνει περίτεχνα με φωτιζόμενη αερογέφυρα τον παραλιακό δρόμο με τη γραφική οδό Αγίου Ανδρέου, ενώ η εσωτερική μεγάλη του πλατεία θα φιλοξενεί εστιατόρια και καφετέριες διαθέσιμα προς το κοινό. Δες περισσότερα εδώ.

22. The Oval

Μετά από εργασίες που διήρκησαν 3 χρόνια, το The Oval, το ψηλότερο εμπορικό κτίριο της Κύπρου, σε ύψος 75 μέτρων, αποτελεί πια οργανικό κομμάτι της ζωής στην πόλη της Λεμεσού και χαρακτηριστικό μέρος της εικόνας της ακτογραμμής της. Δες περισσότερα εδώ.

23. Del Mar

Κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος για το έργο Limassol Del Mar σε μια φαντασμαγορική τελετή, με την προβολή του βίντεο παρουσίασης σε γιγάντια οθόνη 240 τ.μ. Δες περισσότερα εδώ.

24. The Icon

Το The Icon αναμένεται να είναι μια εντυπωσιακή προσθήκη για την πόλη. Φθάνοντας πάνω από τα 100 μέτρα σε ύψος, ο πύργος θα φιλοξενεί 54 πολυτελείς κατοικίες με μοναδικές ανέσεις και θέα, αλλά και ένα μοντέρνο εστιατόριο με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα της Λεμεσού, πάνω από μία infinity πισίνα, που θα μοιάζει να ενώνεται με τον ορίζοντα, στον 10ο όροφο. Δες περισσότερα εδώ.

25. Castle Residences

Το συγκρότημα Castle Residences αποτελεί την τελευταία φάση της ανάπτυξης στη Μαρίνα Λεμεσού, ενώ όλα τα υπόλοιπα διαμερίσματα έχουν ήδη πωληθεί. Περιβάλλεται από θάλασσα και η πρόσβαση στο νησί όπου είναι κτισμένο, γίνεται μέσω ιδιωτικής γέφυρας, ενώ βρίσκεται μόνο μερικά βήματα μακριά από την παραλία. Δες περισσότερα εδώ.

26. Olympic Resort

Σε έκταση 28 χιλιάδων τ.μ. στην περιοχή Μουτταγιάκας, ανατολικά της Λεμεσού, προγραμματίζεται η ανέγερση του Olympic Resort, του νέου project πολυτελείας από τον όμιλο Olympic Group, μετά τους δίδυμους πύργους της εταιρείας, το Olympic Residence. Δες περισσότερα εδώ.

27. The Address

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατασκευή, καλυμμένη με μάρμαρο, με θέα τη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία της περιοχής. Το κτίριο των 11 ορόφων με 28 πολυτελή διαμερίσματα και 2 ρετιρέ των 3 υπνοδωματίων, με ιδιωτικές πισίνες και roof garden, θα προσφέρει σε όλους τους ενοίκους του απρόσκοπτη θέα σε όλη τη γύρω περιοχή. Δες περισσότερα εδώ.

28. Eden Roc

Μια διαφορετική ανάπτυξη σχεδιάζεται στην περιοχή του Ποταμού Γερμασόγειας, με σκοπό να προσφέρει πολυτελείς επιλογές διαμονής, μέσα σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον. Το Eden Roc είναι ένα συγκρότημα κατοικιών με μοναδικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, το οποίο συνιστά μια εναλλακτική πρόταση, συνδυάζοντας στοιχεία του φυσικού και του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος. Δες περισσότερα εδώ.

29. Sky Tower

Σε ένα μεγάλο οικοδομικό τετράγωνο, δίπλα στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας εκτείνεται η νέα κάθετη, οικιστική ανάπτυξη της Λεμεσού. Μέσα στην έκταση αυτή έχει σχεδιαστεί ένας μοντέρνος πύργος 23 ορόφων, ο οποίος περιβάλλεται από μια υπερδιπλάσια έκταση με κήπους και υπαίθριες εγκαταστάσεις, δημιουργώντας έναν πράσινο πνεύμονα στην περιοχή. Δες περισσότερα εδώ.

30. Trilogy

Το Trilogy, οι 3 πύργοι με τη μεγάλη, κεντρική πλατεία ανάμεσά τους, είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο, το οποίο έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένου επιχειρηματία, που συμμετέχει στην υλοποίησή του με επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων. Οι 3 πύργοι της ανάπτυξης, με συνολικό εμβαδόν 21,500 m², βρίσκεται σε μια έκταση που φτάνει τα 70,000 m². Δες περισσότερα εδώ.

31. Οι άνθρωποι της πόλης…

Το 2018 ήταν η χρονιά κατά την οποία δόθηκε η ευκαιρία σε αξιόλογες προσωπικότητες της Λεμεσού, με σημαντικές επιτυχίες και ενδιαφέρουσα πορεία, που έχει αφήσει το στίγμα της στην πόλη, να μιλήσουν για τη δουλειά, τη ζωή τους, αλλά και τη μεγάλη τους αγάπη για τη Λεμεσό. Για πρώτη φορά, μίλησαν αναλυτικά, ελεύθερα και χωρίς αναστολές, για τη ζωή τους, τη σχέση τους με την πόλη, όσα αγαπούν σε αυτή, όσα θα ήθελαν να αλλάξουν και όσα θέλουν να δουν να γίνονται τα επόμενα χρόνια, με μόνο σκοπό την προβολή της Λεμεσού. Αφορμή και κίνητρο για όλες αυτές τις συνεντεύξεις ήταν ο ρόλος του All About Limassol ως Επίσημη Πηγή Προβολής της Λεμεσού, το οποίο θεωρήθηκε από τα πρόσωπα αυτά ο κατάλληλος τρόπος για να μιλήσουν για τον τόπο τους.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν:

Ο Χρίστος Μουσκής, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Four Seasons. Δες τη συνέντευξή του εδώ.

Ο Μάριος Λανίτης, ένας εκ των επικεφαλής του Ομίλου Λανίτη. Δες τη συνέντευξή του εδώ.

Ο Γιάννης Αντωνιάδης, ιδιοκτήτης του Guaba Beach Bar. Δες τη συνέντευξή του εδώ.