A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Ροζ υπερθέαμα τα φλαμίνγκο: «Ζωντάνεψε» με τις πρώτες βροχές η αλυκή Ακρωτηρίου!

Οι πρώτες βροχές αποδείχθηκαν απόλυτα αναγκαίες και ευεργετικές μετά τη μακρά περίοδο καλοκαιρίας στο νησί. Πρώτη απόδειξη είναι η άφιξη των φλαμίνγκο στην αλυκή Ακρωτηρίου, η οποία προσφέρει εδώ και λίγες μέρες εντυπωσιακό θέαμα. Αν και με καθυστέρηση, λόγω της ανομβρίας που επικρατούσε, τα αποδημητικά πουλιά έκαναν την εμφάνισή τους στο βιότοπο της Λεμεσού.

Αυτή την περίοδο καταφθάνουν στην αλυκή και σμήνη από πολλά είδη πάπιας, που αποτελούν επίσης ενδιαφέρον αντικείμενο για παρατήρηση. Τα πτηνά αυτά χρησιμοποιούν την Κύπρο και την αλυκή του Ακρωτηρίου ως ενδιάμεσο σταθμό κατά τη μετακίνησή τους σε θερμότερες περιοχές. Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια του ήπιου κυπριακού χειμώνα, ο σπάνιος αυτός βιότοπος θα προσφέρει μοναδικό θέαμα.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου αποτελεί αυτές τις μέρες μια εξαιρετική επιλογή για μια σύντομη περιήγηση στη μαγεία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Όπως εξήγησε ο λειτουργός του Κέντρου, Αλέξης Νικολέττης, πρόσφατα επισκευάστηκε και το ξύλινο παρατηρητήριο κοντά στο βιότοπο για να φιλοξενήσει αυτούς που επιζητούν θέα της περιοχής από ψηλά.

Δες πως θα επισκεφθείς το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

swipe gallery


629