A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Ζητείται «Ηρακλής» για τον Όλυμπο του Τροόδους

Μία διαδρομή-άθλο καλούνται να διασχίσουν οι πιο δυνατοί άνδρες που θα λάβουν μέρος στο «O3 Olympus Man Triathlon» το Σάββατο 12 Νοεμβρίου. Οι «ημίθεοι» δρομείς θα διαγωνισθούν για την κατάκτηση της κορυφής του Τροόδους, καλύπτοντας απόσταση 108.9 χλμ και υψομετρική διαφορά που φθάνει τα 3 χλμ, διαδρομή η οποία θα διαρκέσει 6-10 ώρες.

Κολύμβηση, ποδηλασία, αναρρίχηση και τρέξιμο είναι τα αθλήματα στα οποία θα δοκιμαστούν οι συμμετέχοντες, ξεκινώντας από τα Δημοτικά Μπάνια στην Πάφο και περνώντας διαμέσου Νικόκλειας, Αγίου Νικολάου, Πλατρών, Φοινιού και Προδρόμου για να φθάσουν στην Πλατεία Τροόδους. Οι αθλητές θα διανύσουν 86 χλμ με ποδήλατο, 21 χλμ τρέχοντας και 350 μέτρα με ανάβαση.

Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν τερματίσει πριν φύγει το φως της μέρας, αφού κατά το τελικό κομμάτι της δοκιμασίας θα περάσουν μερικά δύσβατα σημεία των μονοπατιών της φύσης «Αταλάντη» και «Άρτεμη», τα οποία περιβάλλουν την κορυφή του Τροόδους, τον Όλυμπο.

Το «O3 Olympus Man Triathlon», διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Bikin’ Cyprus Events και ακολουθεί τα πρότυπα των αγώνων «Ironman», θέλοντας να δοκιμάσει τις αντοχές των συμμετεχόντων. Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση, αλλά και πρώτοι βοηθοί σε αρκετά σημεία της διαδρομής.

swipe gallery


2741