A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS







Υπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Υπερυψωμένη πλατεία, υπόγειο parking και ξενοδοχείο στον Εναέριο Λεμεσού;

Στην αξιοποίηση του Εναερίου προχωρεί ο Δήμος Λεμεσού, έχοντας αναθέσει στην εταιρεία Deloitte τη μελέτη της βιωσιμότητας του έργου, που θα υλοποιηθεί στο προνομιούχο αυτό τεμάχιο γης, έκτασης περίπου 10.000 τετραγωνικών μέτρων. Στόχος των σχεδιασμών που προωθούνται στο τεμάχιο είναι τόσο η εξασφάλιση εσόδων για τον Δήμο, όσο και η διατήρηση των υποδομών, που εξυπηρετούν τους πολίτες και την πόλη.

Πρόκειται ίσως για το πιο σημαντικό κομμάτι ακίνητης ιδιοκτησίας που διαθέτει ο Δήμος Λεμεσού και στο παρόν στάδιο χρησιμοποιείται  μόνο ως χώρος στάθμευσης, αν και διαθέτει μακροχρόνια ιστορία. Η διατήρηση της ιστορικότητάς του, άλλωστε, είναι μια από τις παραμέτρους των σχεδιασμών που προωθούνται στην περιοχή, παράλληλα με την εμπορική και οικιστική ανάπτυξή της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τις επιλογές που εξετάζονται δεν αποκλείεται και η ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας (στο ίδιο σημείο, περισσότερο από 1 αιώνα πριν, είχε δημιουργηθεί το πρώτο ξενοδοχείο της Λεμεσού). Παράλληλα αναμένεται να δημιουργηθεί και ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης, ενώ συζητείται και η δημιουργία μιας υπερυψωμένης πλατείας, που θα ενώνεται με την παραλία.

Διάβασε εδώ για την μακρά και ενδιαφέρουσα ιστορία του Εναερίου της Λεμεσού, που φιλοξενούσε από ξενοδοχείο, μέχρι πτωχοκομείο και σιδηρόδρομο.

swipe gallery



Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;