A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Βραβείο για το βαθιά συγκινητικό βίντεο των παιδιών από τις Κυβίδες Λεμεσού!

Τα πρώτα Βραβεία Νεολαίας απονεμήθηκαν από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου σε νέους και οργανώσεις που μέσα από το έργο, τις πρωτοβουλίες, αλλά και τα επιτεύγματά τους, πρωτοπορούν και αναδεικνύονται ως θετικά πρότυπα. Βραβεία δόθηκαν σε όσους ξεχώρισαν στους τομείς της Επιστήμης, του Αθλητισμού, της Επιχειρηματικότητας, της Καινοτομίας, της Προσφοράς, του Περιβάλλοντος, ενώ δόθηκε και το βραβείο για τον Νέο της Χρονιάς και την Οργάνωση της Χρονιάς καθώς και το Βραβείο Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Το βίντεο, που ετοιμάστηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Νεότητας Κυβίδων, μιας δραστήριας κοινότητας νέων της Λεμεσού, χάρισε στην οργάνωση και τα μέλη της το Βραβείο Προσφοράς για το 2017. Εστιάζοντας στο δικαίωμα στην άθληση, το βίντεο που ετοιμάστηκε υποδεικνύει ότι τα άτομα με αναπηρία και μπορούν και θέλουν να απολαμβάνουν τη ζωή όπως οι αρτιμελείς. Το βίντεο χάρισε στους νέους από τις Κυβίδες το βραβείο, αφού, όπως τονίστηκε, τέτοιες παρεμβάσεις μπορούν να αλλάξουν τη νοοτροπία με την οποία έρχονται αντιμέτωπα τα άτομα με αναπηρία. Το βίντεο προβάλλει τις δυνατότητες και όχι τις αδυναμίες των ατόμων με αναπηρία, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ενδυνάμωσης και υποστήριξης προς τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.

Πρωτεργάτης της προσπάθειας αυτής υπήρξε ο Κυριάκος Τσιουπανής, ο οποίος, ως άτομο με τεχνητό μέλος, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα ανθρώπου που αξιώνει ίσα δικαιώματα με κάθε άλλο άνθρωπο και το διακηρύσσει.  Παραλαμβάνοντας το βραβείο εκ μέρους του Κέντρου Νεότητας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ριάλτο, ο Κυριάκος Τσιουπανής τόνισε ότι το βίντεο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης δουλειάς μεταξύ όλων των κέντρων νεότητας. 

Ο Συνεργατισμός και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου φιλοδοξούν η διοργάνωση αυτή να καταστεί θεσμός για την επιβράβευση και ανάδειξη δράσεων της νεολαίας. Με πίστη στις δυνατότητες των νέων και τη διάθεση να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, η CYTA ήταν χορηγός της διοργάνωσης.

12191