A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Βραβεία ποιότητας απονεμήθηκαν σε κρασί, ζιβανία και γλυκά της Λεμεσού

Σε 10 κατηγορίες βραβεύονται στο πλαίσιο του θεσμού «Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμος» παραγωγοί και επαγγελματίες του χώρου της κυπριακής γαστρονομίας. Κατά την 3η απονομή των βραβείων το οινοποιείο Ζαμπάρτα, το οινοποιείο Τσιάκκα και τα παραδοσιακά γλυκά που παρασκευάζονται στο Κοιλάνι της Λεμεσού βραβεύτηκαν για το 2016 στις κατηγορίες ποτού και αρτοποιίας/ζαχαροπλαστικής.

Στο βραβείο «Ποτού», μια κατηγορία που αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο για το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, η επιτροπή επέλεξε να δοκιμάσει κυπριακά κρασιά από την αρχαία ποικιλία του κυπριακού αμπελώνα, το ξυνιστέρι, και το παραδοσιακό απόσταγμα, τη ζιβανία. Το βραβείο για το καλύτερο ξυνιστέρι έλαβε το «Single Vineyard» του οινοποιείου ζαμπάρτας, ενώ το οινοποιείο Τσιάκκας ήταν αυτό που έλαβε το βραβείο παλαιωμένης ζιβανίας.

Στην κατηγορία της Αρτοποιίας/Ζαχαροπλαστικής βραβεύτηκε το παραδοσιακό γλυκό «γλυτζιηστά» του Γυναικείου Πολιτιστικού Συλλόγου Κοιλανίου. Το γλυκό αποτελεί καμάρι για τους κατοίκους και τους απόδημους του χωριού. Εκτός από την ξεχωριστή νοστιμιά που προσφέρει, το παραδοσιακό γλυκό δηλώνει τη γιορτινή διάθεση και εκφράζει τη φιλοξενία των κατοίκων στο χωριό.

swipe gallery


514