A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

VIDEO: Το ΤΕΠΑΚ αλλάζει – Νέος μήνας, νέα εικόνα, νέα ταυτότητα…

Ο νέος μήνας ξεκίνησε με αλλαγές για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).  Η αναπαράσταση του μωσαϊκού που αποτελούσε αρχικά το σύμβολο του πανεπιστημίου, από τον καιρό της ίδρυσης του μέχρι και σήμερα, έχει πλέον αντικατασταθεί από ένα καινούριο λογότυπο.

Προς αναζήτηση μίας νέας ταυτότητας, το πανεπιστήμιο επεδίωξε τη δημιουργία ενός εύκολα αναγνωρίσιμου λογότυπου, που να εκπέμπει καλλιτεχνική αρτιότητα, αλλά να αποπνέει και τις αξίες, το κύρος και τη φιλοσοφία του ΤΕΠΑΚ.  Διατηρώντας την Κτίση ως πυρήνα, το νέο λογότυπο είναι εμπνευσμένο από παράσταση ψηφιδωτού σε οικία του αρχαίου Κουρίου, που ανάγεται στον 5ο μ.Χ αιώνα.

Το νέο λογότυπο αποτελείται από 2 εξωστρεφείς και συμμετρικές αγκύλες, που έχουν ως επιδιωκόμενο επιστέγασμα την ακαδημαϊκότητα. Οι χρωματικές επιλογές στο σχέδιο, έρχονται για να δώσουν την αίσθηση της αέναης κίνησης. Το μπλε χρώμα αυτόματα συνδέεται με τη Λεμεσό, αλλά και το πράσινο, που αντιπροσωπεύει την περιβαλλοντική συνείδηση του πανεπιστημίου, είναι σε πρώτο πλάνο.  Το γαλάζιο αποτελεί αναφορά στην ελευθερία και στην οικουμενικότητα, ενώ το βαθύ σκούρο κόκκινο αναπαριστά το κύρος, τη δύναμη και τη μεγαλοπρέπεια που αποπνέει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο.

Το νέο λογότυπο αποτελεί κομμάτι μιας συνολικότερης ανανέωσης στην εικόνα του πανεπιστημίου της πόλης, η οποία αποτυπώνεται με ζωντάνια και παραστατικότητα στο σχετικό βίντεο.

2344