A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS







Υπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

VIDEO + PHOTOS: Οι γκραφιτάδες της Λεμεσού καθάρισαν τους τοίχους στα νεοκλασικά του κέντρου!

Η άκρως παρεξηγημένη street art κατέρριψε περίτρανα τους μύθους που τη συνδέουν με την οπτική ρύπανση και την καταστροφή. Οι διοργανωτές του Street Life Festival, άνθρωποι που ζουν και δουλεύουν στο κέντρο της παλιάς πόλης, αφιέρωσαν 2 ολόκληρες μέρες για την καθαριότητα των τοίχων των νεοκλασικών που έχουν πέσει θύματα βανδαλισμού.

Με αφορμή τις προετοιμασίες για το 10ο Street Life Festival μια ομάδα αποφασισμένων Λεμεσιανών, μεταξύ των οποίων και οι ίδιοι οι graffiti artists που δημιουργούν κάθε χρόνο εντυπωσιακές τοιχογραφίες, θέλησαν να απομακρύνουν όλα εκείνα που ασχημαίνουν την ιστορική γειτονιά της πόλης. Με πολύ κόπο, αλλά και ενθουσιασμό και αφοσίωση, απομάκρυναν τις μουντζούρες με μπογιά ή σπρέι, που λερώνουν τα παλιά, όμορφα κτίρια.

Για να πετύχουν το σκοπό τους, εργάστηκαν για 2 ολόκληρες μέρες, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη του δρόμου χρειάζεται και η ίδια μια πόλη λαμπερή και περιποιημένη για να αναδειχθεί όπως πρέπει. Μπορεί πολλοί να ταυτίζουν στο μυαλό τους τις μουτζούρες και τους βανδαλισμούς κτιρίων με τους γκραφιτάδες, όμως η κίνηση αυτή στέλνει σίγουρα ξεκάθαρο μήνυμα.

swipe gallery


5580