A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

VIDEO: Παραμυθένια εικόνα στο λιβάδι Ακρωτηρίου μετά τα έργα αποκατάστασης!

Το τοπίο είναι πράγματι μαγικό. Το απέραντο λιβάδι στα δυτικά της Λεμεσού μοιάζει να βρίσκεται σε άλλη χώρα, όμως είναι λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη. Ο βιότοπος της περιοχής έχει τύχει σπουδαίας φροντίδας τα τελευταία χρόνια και εμπνέει περηφάνια και αισιοδοξία.

Μια πτήση πάνω από το ολοκαίνουριο, πανέμορφο και καταπράσινο λιβάδι δίπλα στην πόλη, είναι ικανή να σε κάνει να χαμογελάσεις πλατιά. Το λιβάδι έχει ζωντανέψει, με πληθυσμούς αγελάδων και γαϊδουριών να αυξάνονται διαρκώς, με εκατοντάδες είδη ενδημικών και μεταναστευτικών πουλιών να το προτιμούν και να βρίσκουν καταφύγιο σε αυτό.

Στο λιβάδι έχουν γίνει σημαντικά έργα αποκατάστασης, για τη διατήρηση του βιότοπου και της αλυκής, αλλά και για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων των κατοίκων από τις γύρω κοινότητες, οι οποίες διασφαλίζουν την ισορροπία στην περιοχή. Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης, το λιβάδι υποδέχθηκε και επίσημα τους επισκέπτες του στα παρατηρητήρια πουλιών και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ακρωτηρίου, ενώ το βίντεο μας βοηθάει να το περιηγηθούμε, έστω και εξ αποστάσεως, πριν το επισκεφθούμε. 

Video: Άριστος Αριστοκλέους

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από τη ζωή στο βιότοπο του λιβαδιού εδώ.

6180