A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

VIDEO: Οι εκατοντάδες λαμπάδες και η λαμπρατζιά από τον ουρανό της Λεμεσού προκαλούν δέος!

Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν στις εκκλησίες το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, λίγα λεπτά πριν ακουστεί το μήνυμα της Ανάστασης. Στις αυλές και στα διπλανά χωράφια, όπως το θέλει το έθιμο, μεγάλες φωτιές, οι λαμπρατζιές, είχαν ανάψει από νωρίς για να κάψουν τον Ιούδα.

Όλοι συμμετέχουν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο τελετουργικό, είτε είναι πολύ θρήσκοι, είτε όχι και τόσο. Αυτή η γιορτή είναι ξεχωριστή γιατί τους φέρνει όλους κοντά, γιατί είναι γεμάτη φως, θέρμη και αγάπη. Και όσο κι αν το ξέρουμε καλά αυτό, μερικές φορές χρειάζεται να δεις τα πράγματα από μια νέα, διαφορετική οπτική γωνία για να το συνειδητοποιήσεις στην ολότητά του.

Η θέα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου από ψηλά, με τις εκατοντάδες λαμπάδες να φέγγουν σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Λεμεσού, προκαλεί δέος, θαυμασμό και αγαλλίαση μαζί. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η εικόνα του περιτριγυρισμένου από μικρές φλόγες ναού, με τη μεγάλη φωτιά να καίει ασταμάτητα λίγο πιο πέρα, φτάνοντας μέχρι τον ουρανό. Χωρίς αμφιβολία, η εικόνα είναι τόσο κατανυκτική όσο και η ίδια η γιορτή του Πάσχα.

7382