A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

VIDEO: Οι 30χρονοι Λεμεσιανοί, που ζωντανεύουν την παράδοση στους γάμους!

Ο 30χρονος Μιχάλης Βρυώνη, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, και ο 33χρονος μουσικοθεραπευτής, Πρόδρομος Στυλιανού, είναι «Τα Σγαρτίλια» και είναι ίσως οι 30άρηδες που έχουν πάει στους περισσότερους γάμους σε όλη την Κύπρο (και όχι μόνο). Αντί για προσκλητήριο, έχουν το βιολί και το λαούτο, που τους κάνουν αυτομάτως την καλύτερη συνοδεία για κάθε κυπριακό γάμο, που θέλει να κρατήσει κάτι από την παράδοση του τόπου.

Οι 2 τους είναι λάτρεις της υπαίθρου της Λεμεσού, της απλή ζωής του χωριού και των εθίμων που δένουν τις γενιές μεταξύ τους. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι λάτρεις της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής και του γλεντιού και αυτό τους ώθησε πριν 5 περίπου χρόνια στη δημιουργία ενός μικρού παραδοσιακού συγκροτήματος. Από τότε έχουν μοιραστεί τη χαρά της γαμήλιας γιορτής με δεκάδες νέα ζευγάρια.

Μέσα από τη δραστηριότητά τους αυτή, ο Πρόδρομος και ο Μιχάλης έχουν καταφέρει να γίνουν το αγαπημένο ντουέτο που συντροφεύει τους κυπριακούς γάμους, από το ντύσιμο της νύφης και του γαμπρού, στο δρόμο για την εκκλησία και στο γλέντι που ακολουθεί μετά το μυστήριο. Μάλιστα, έχουν κληθεί για να παίξουν μουσική ακόμα και στην Αγγλία, την Πράγα, την Ιταλία, το Ισραήλ και την Ελλάδα. Χάριν στους 2 νεαρούς μουσικούς, λοιπόν, η κυπριακή παράδοση αποκτά νέα ζωή και ανοίγει φτερά για το μέλλον.

2750