A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

VIDEO: Κορυφαία διάκριση για Λεμεσιανό στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

Η ταινία "Rosemarie" σε σενάριο και σκηνοθεσία του Λεμεσιανού Άδωνη Φλωρίδη, είναι η πρώτη αμιγώς κυπριακή κινηματογραφική παραγωγή στην οποία απονέμεται το πολύ σημαντικό βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια ταινία που τράβηξε την προσοχή όλων με τις εικόνες, που δημιουργεί μέσα από τοπία της Λεμεσού (αλλά και της υπόλοιπης Κύπρου), αλλά και με τον ήχο, τη φωτογραφία και την ιδιαίτερη πλοκή της. Το Βραβείο της Ένωσης Κριτικών έχουν λάβει προηγουμένως μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, όπως ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος και ο Παντελής Βούλγαρης.

Ιδιαίτερα ευτυχής για τη διάκριση αυτή, ο Άδωνης Φλωρίδης τόνισε ότι μέσα από την ταινία αυτή κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα: να αποδείξει ότι στην Κύπρο μπορούν να δημιουργηθούν ταινίες μεγάλου μήκους, εφάμιλλες των ξένων παραγωγών. Ο ίδιος θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι όλοι οι συντελεστές της ταινίας είναι από την Κύπρο και φιλοδοξεί ότι η επιτυχία αυτή θα στείλει τα κατάλληλα μηνύματα σε νέους κινηματογραφιστές, ώστε να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν έργα που «μιλούν για τη ζωή τους, με γνησιότητα και ειλικρίνεια, που δεν είναι μίμηση ξένου προτύπου, που έχουν μέσα κομμάτι του εαυτού τους».

1014