A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

VIDEO: Κάτω από το χιόνι τσικνίζουν στα χωριά της Λεμεσού!

Το κρύο δεν παρέδωσε τα όπλα, όταν βγήκε ο ήλιος του Φλεβάρη και άνθισαν οι αμυγδαλιές. Ο χιονιάς παραμένει παρών και ο αέρας φυσάει παγωμένος εδώ και 24 ώρες περίπου. Η Τσικνοπέμπτη του 2017 έχει χειμωνιάτικο σκηνικό και, για κάποιους, ακόμα και χιονισμένο.

Οι κάτοικοι της Κυπερούντας ξύπνησαν με τις νιφάδες να πέφτουν πυκνές για ακόμα μια φορά αυτό το χειμώνα. Το χιόνι πρόλαβε να καλύψει σπίτια, δρόμους και πλαγιές ξεκαθαρίζοντας ότι τα μαγκάλια θα πρέπει να ανταγωνιστούν την παγωνιά. Με τη θερμοκρασία να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα ήδη από την προηγούμενη μέρα, η εναλλακτική του τζακιού είναι η μόνη επιλογή για όσους δεν αντέχουν να σταθούν στον παγωμένο αέρα για το καθιερωμένο ψήσιμο της μέρας αυτής.

Στην πόλη της Λεμεσού και σε χαμηλότερες περιοχές, μπορεί να μην έχει πέσει χιόνι, όμως ο καιρός είναι εξίσου χειμωνιάτικος. Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Έρικ Κίτα, κυμαίνεται στους 4 βαθμούς κάτω από το συνηθισμένο για την εποχή. Έτσι, τα κάρβουνα που ανάβουν για το έθιμο της μέρας και το αλκοόλ, που ρέει άφθονο πάντα την Τσικνοπέμπτη, την επίσημη πρώτη του καρναβαλιού, έχουν διπλή χρησιμότητα: αφενός για τη  δημιουργία κατάλληλης διάθεσης και αφετέρου για να ανεβεί – έστω και… τοπικά – ο υδράργυρος.

Φωτογραφίες, βίντεο: Αλβίνος Βασιλειάδης, Ειρήνη Χριστοδούλου

swipe gallery


9028