A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

VIDEO: Γνωρίστε τον Αναστάση, ένα από τα μικρά θαύματα της Φύσης στο Ακρωτήρι

Ο Αναστάσης είναι από τα πιο νεαρά μέλη της κοινότητας που ενδημεί στο βιότοπο Ακρωτηρίου. Έχοντας κάνει τα πρώτα του βήματα μόλις πριν λίγους μήνες, το μικρό γαϊδουράκι είναι ανάμεσα στις «νέες αφίξεις» σε μια περιοχή που προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες της βιοποικιλότητας.

Εκεί, παρέα με τα κοπάδια από αγελάδες, τα εκατοντάδες είδη πουλιών, τα σπάνια φυτά που συνεχίζουν να φυτρώνουν κοντά στους βάλτους, όμως και τους ανθρώπους από τα γύρω χωριά που συνυπάρχουν με τα πλάσματα του βιότοπου, ο Αναστάσης και τα υπόλοιπα γαϊδουράκια του λιβαδιού γίνονται η ελπίδα του Ακρωτηρίου. Το πρόγραμμα Darwin Plus, που υλοποιείται εδώ και 2 χρόνια στο βιότοπο, στόχο έχει να συντηρηθούν και να αυξηθούν τα κοπάδια ζώων που βοηθούν στον κύκλο ζωής που συντελείται εκεί.

Η επιστροφή των ειδών που  συμπληρώνουν την αλυσίδα της ζωής στο βιότοπο, όπως και η ενασχόληση των κατοίκων της περιοχής με τη κτηνοτροφία και τη βόσκηση, αποτέλεσαν σημαντικό κομμάτι της υλοποίησης του έργου. Έτσι, ο Αναστάσης, όπως και όλα τα πλάσματα που βρίσκουν τη θέση τους εκεί, αποτελούν μικρά καθημερινά θαύματα της Φύσης.

Φωτογραφία και βίντεο: Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης Ακρωτηρίου

4216