A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

VIDEO: Γέμισε πανέμορφα φλαμίνγκο η αλυκή του Ακρωτηρίου!

Ένα μικρό θαύμα έχει αρχίσει να συντελείται δυτικά της Λεμεσού, στην αλυκή Ακρωτηρίου, την οποία προτίμησαν από αρκετά νωρίς φέτος τα φλαμίνγκο, που μεταναστεύουν αυτή την εποχή. Τα πανέμορφα, πουλιά, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα γέμισαν το βιότοπο με την αρχοντιά και τα ιδιαίτερα χώματά τους.

Το φαινόμενο αυτό προσφέρει πλούσιο θέαμα τέτοια εποχή σε όσους επισκέπτονται την περιοχή. Για το λόγο αυτό, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου αποτελεί ιδανικό προορισμό για παρατήρηση, αφού διαθέτει ένα μεγάλο μπαλκόνι με απρόσκοπτη θέα προς την αλυκή, εξοπλισμένο με ειδικά κιάλια για να εστιάσει κανείς στα πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο στο βιότοπο.

Αυτή την εποχή, η αλυκή φιλοξενεί μεγάλο αριθμό αποδημητικών πουλιών. Τα φλαμίνγκο είναι χωρίς αμφιβολία τα πιο εντυπωσιακά, όμως στο βιότοπο μπορεί να βρει κανείς και πολλά είδη από πάπιες και άλλα πουλιά που χρησιμοποιούν την Κύπρο ως σταθμό στο ταξίδι τους προς χώρες με πιο θερμό κλίμα. Στο Κέντρο, εκτός από τηλεσκόπια και κιάλια, θα βρεις και πολλές πληροφορίες για τα είδη αυτά, καθώς και οδηγό για να μπορείς να τα αναγνωρίζεις.

Ώρες λειτουργίας του Κέντρου: Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 17:00, Κυριακή 10:00 – 17:00

Βρες περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο εδώ.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Elpida Photography

Βίντεο: B. Mιχαήλ, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση Ακρωτηρίου

949