A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

VIDEO: «Επικίνδυνες αποστολές» και θέαμα στο The Oval της Λεμεσού!

Θέαμα που θυμίζει «επικίνδυνες αποστολές» προσφέρει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το The Oval στη Λεμεσό. Φαίνεται ότι το εντυπωσιακό κτίριο, ύψους 75 μέτρων, τραβάει τα βλέμματα και την προσοχή ολόκληρης της πόλης για περισσότερους λόγους από όσους μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Η λεία επιφάνεια του ωοειδούς κελύφους, που συμβάλλει στην ιδιαίτερή του εικόνα, πρέπει να καθαρίζεται και να συντηρείται τακτικά, ώστε να παραμένει το ίδιο εντυπωσιακή. Βέβαια, το καθάρισμά της δεν είναι μια τυπική διαδικασία, αφού ένας απλός γερανός ανύψωσης μπορεί να βοηθήσει μόνο στο καθάρισμα της επίπεδης επιφάνειας.

Για τις επιφάνειες με καμπύλες, λοιπόν, χρειάζεται να επιστρατευθεί ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο κρεμιέται με αναρριχητικά σχοινιά από την κορυφή, με κατάλληλα σύνεργα για να φέρει σε πέρας το έργο. Τον Ιούνιο του 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής οι… ριψοκίνδυνοι καθαριστές βρέθηκαν για πρώτη φορά στον αέρα και από τότε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η Λεμεσός έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το μοναδικό αυτό θέαμα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα ψηλά κτίρια που ετοιμάζονται στην πόλη, έχουμε να δούμε πολλά ακόμα. Δες πιο κάτω το βίντεο που κατέγραψαν οι περαστικοί από τη στιγμή της προσπάθειας των καθαριστών:

3161