A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

VIDEO: Αυτοί είναι οι θεότρελοι τύποι που έχτισαν igloo για να μένουν στο Τρόοδος!

Σε μια πλαγιά του Τροόδους, κοντά στο χωριό Πρόδρομος της ορεινής Λεμεσού, 3 άντρες δημιούργησαν ένα iglοο από πάγο. Το γνωστό, θολωτό σπίτι των Εσκιμώων βρήκε τη θέση του και στη μεσογειακή Κύπρο, χάριν στην ευρηματικότητα και τη δεξιοτεχνία του Άλεξ Ρουσουνή και της παρέας του.

Για την κατασκευή του δούλεψαν 3 άντρες για 6 ώρες, ετοιμάζοντας περισσότερα από 100 τούβλα πάγου, από πιεσμένο χιόνι, τα οποία ζύγιζαν περίπου 20 kg το καθένα. Αν και η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και φυσούσε παγωμένος αέρας στην περιοχή (ο Πρόδρομος σημειώνει συνήθως τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σε ολόκληρο το νησί), οι 3 φίλοι δούλεψαν με πολλή αφοσίωση και όρεξη, ολοκληρώνοντας ένα υπέροχο κατάλυμα από πάγο, αρκετά ευρύχωρο για να φιλοξενήσει τους 3 και 1 σκύλο.

«Μέσα στο igloo ήταν τόσο ψηλή η θερμοκρασία, ώστε να μη χρειαζόμαστε γάντια», ανέφερε ο Άλεξ. «Είναι απίστευτη η αίσθηση να ξυπνάς μέσα σε igloo», συμπλήρωσε. Τον ενθουσιασμό του φαίνεται να συμμερίζεται και ο σκύλος, που καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκευής περιεργαζόταν το χώρο. Μήπως, τελικά, τα igloo είναι η νέα μόδα για χειμερινές αποδράσεις;

swipe gallery


20243