A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Το ΤΕΠΑΚ ανάμεσα στα κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης

Σκίζει το ‘νεαρό’ Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Ευρώπη σύμφωνα με την πασίγνωστη κατάταξη Times Higher Education World University. Με κριτήριο την κατάταξη Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων βάσει ηλικίας, το Τεπάκ, το οποίο είναι μάλιστα το νεαρότερο στη λίστα, κατατάσσεται στην 1η θέση.

Η διεθνή λίστα των Τimes φέτος συμπεριλαμβάνει 79 χώρες με το σύνολο 980 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Είναι μία από τις πιο έμπιστες και αναγνωρισμένες λίστες στο χώρο αυτό και επίσης είναι η 13η φορά που δημοσιεύεται. Σημαντικοί δείκτες απόδοσης είναι οι εξείς: έσοδα από έρευνα και καινοτομία, διεθνής εικόνα και προοπτική, επιρροή στην έρευνα, και φυσικά διδασκαλία. Με βάση τα κριτήρια αυτά το Τεπάκ είναι στην 202η θέση ανάμεσα στα 354 κορυφαία.

Η δυναμικότητα του σοβαρού επιστημονικού έργου του Τεπάκ επιβραβεύεται στην κατηγορία «Ετεροαναφορές», αφού κατάφερε να πάρει θέση ανάμεσα στα πρώτα 300 πανεπιστήμια, δείχνοντας πόσο αναγνωρισμένο είναι στον τομέα αυτό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα περισσότερα ιδρύματα στη λίστα έχουν ήδη κλείσει πολύ περισσότερα χρόνια λειτουργίας, καθώς πολλά έχουν και την άνεση να προσφέρουν μεγαλύτερες πανεπιστημιακές κοινότητες και περισσότερους διαθέσιμους πόρους.

Το μικρό και νεαρό, σε σύγκριση με τα άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα, Τεπάκ, το οποίο ιδρύθηκε το 2004 και άνοιξε τις πόρτες στους φοιτητές για πρώτη φορά το 2007, έχει αποδείξει τη δυναμικότητα, αλλά και την σκληρή αφοσίωσή του για ποιοτική δουλειά. Είναι ένα καινότομο ίδρυμα, το οποίο θα συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς την εξαιρετική εξέλιξή του, καθώς οι στόχοι του για μελλοντικές διακρίσεις είναι ακόμη ψηλότερες.

Από την Δάφνη Λαμπή

swipe gallery

2991