A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού αφήνει το… αποτύπωμά του στην Αθήνα

Ο αρχιτέκτονας Χρύσανθος Χρυσάνθου, σε μια αναδρομή στην επαγγελματική του πορεία, παρουσιάζει στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων, στις 9 Φεβρουαρίου, έργα του που άφησαν το αποτύπωμά τους στο Κυπριακό αρχιτεκτονικό τοπίο.

Στο πλαίσιο του 14ου κύκλου διαλέξεων, το  Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής φιλοξενεί τη διάλεξη του Χρύσανθου Χρυσάνθου, με τίτλο «Αποτυπώματα». Μεταξύ των σημαντικών έργων που παρουσιάζει, βρίσκεται και η ανάπλαση στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, για την οποία ο αρχιτέκτονας έλαβε το Κρατικό Αρχιτεκτονικό Βραβείο το 2016. Πρόκειται για έργα κυρίως μεγάλης κλίμακας, που ήταν κυρίως αποτέλεσμα αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, ή σχεδιάστηκαν μετά από αναθέσεις.

Τα περισσότερα από τα έργα αυτά αποτελούν σημαντικά τοπόσημα και διαδραματίζουν ρόλο – έστω και μικρό – στην εξέλιξη των κυπριακών πόλεων. Ως τέτοιο αναγνωρίζεται και το Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού, το οποίο έχει συμβάλει στη συνολική διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Άλλα τέτοια έργα του Χρύσανθου Χρυσάνθου είναι η Ανάπλαση της Πλατείας Κέννεντυ και του Εμπορικού Κέντρου της Πάφου και ο σχεδιασμός των νέων κτιρίων στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αθαλάσσα της Λευκωσίας.

1332