A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Το κρασί της Λεμεσού που το Forbes χαρακτηρίζει «θρυλικό»!

Το κρασί των βασιλιάδων και των ιπποτών, όπως έχει συνηθίσει να λέγεται, που παράγεται εδώ και αιώνες από τις ποικιλίες που ευδοκιμούν στα κρασοχώρια της Λεμεσού, η κουμανταρία, βρήκε τη δικής της ξεχωριστή θέση στο περιοδικό Forbes.

Σε ένα σχετικό αφιέρωμα που κυκλοφόρησε στην ηλεκτρονική έκδοση του διεθνούς φήμης περιοδικού τον Ιανουάριο του 2017, οι κριτικοί κρασιού παρουσιάζουν την κουμανταρία, ως το «θρυλικό κρασί» που θα γευθεί κανείς όταν επισκεφθεί την Κύπρο. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα 14 Κουμανταροχώρια στην ύπαιθρο της Λεμεσού, τα οποία παρασκευάζουν το ιδιαίτερο αυτό ποτό, με βάση 2 τοπικές ποικιλίες, το μαύρο μπλε και το λευκό ξυνιστέρι.

Το γλυκό κρασί καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις, χάριν στα αρώματά του και τη γεύση του, μια γεύση τόσο γλυκιά που τη συναντά κανείς μόνο σε ηδύποτο και το κάνει ιδανικό συνοδευτικό για γλυκά. Παραπέμποντας στην ιστορία του, γίνεται αναφορά στην «ανακάλυψη» και διάδοσή του από τους Σταυροφόρους, ενώ εικάζεται ότι αποτελεί και το αρχαιότερο κρασί στον κόσμο, αφού η περίτεχνη διαδικασία παρασκευής του δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Στο αφιέρωμα παρουσιάζονται ως εξαιρετικές επιλογές οι κυκλοφορίες κουμανταρίας από τα οινοποιεία Αγία Μαύρη (2010), Τσιάκκας (2008), ΕΤΚΟ (Άγιος Νικόλαος, 2010 και Centurion, 2000), ΣΟΔΑΠ (Άγιος Βαρνάβας, 2000 και 2010) και ΚΕΟ (Άγιος Ιωάννης).

429