A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Το κυνήγι κρυμμένων θησαυρών είναι η μανία που εξαπλώνεται στη Λεμεσό!

Είναι μερικά παιχνίδια που παίζονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, είναι και μερικά άλλα, που παίζονται στις αλάνες και στα πάρκα. Κάποια παιχνίδια όμως, δεν έχουν γεωγραφικά σύνορα και σχεδόν καθόλου περιορισμούς ή κανόνες. Αν κρύβεις μέσα σου έναν εξερευνητή και είσαι λάτρης της περιπέτειας, τότε ίσως αυτό το άρθρο να σε ενδιαφέρει. 

Υπάρχει ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που λέγεται ¨geocaching¨. Επί της ουσίας πρόκειται για μια υπαίθρια ψυχαγωγική δραστηριότητα, στην οποία οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν ένα δέκτη GPS ή το κινητό τους τηλέφωνο για να κρύψουν και να αναζητήσουν διάφορα κουτιά. Τα κουτιά αυτά έρχονται σε διάφορα μεγέθη και λέγονται «κρύπτες». Οι κρύπτες αυτές βρίσκονται σε διάφορα σημεία σε ολόκληρο τον κόσμο και η κάθε μια φέρει τις δικές της συντεταγμένες. Όπως αντιλαμβάνεσαι, η Λεμεσός δε θα μπορούσε να είναι απούσα από αυτό τον παγκόσμιο χάρτη και αρκετοί επίδοξοι «κυνηγοί» βρίσκονται ήδη ανάμεσα μας…

Συνήθως, μια κρύπτη είναι ένα μικρό, αδιάβροχο κουτάκι, που περιλαμβάνει ένα ημερολόγιο και ένα μολυβάκι. Τι; Αυτό είναι όλο κι’ όλο; Όχι! Ο κυνηγός πρέπει να είναι έτοιμος να βγει στους δρόμους της πόλης, στις παραλίες και στην εξοχή. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να μάθεις πληροφορίες, να παρατηρήσεις και βέβαια να είσαι προετοιμασμένος για αρκετό περπάτημα. Αφού φορτώσεις το χάρτη και αποφασίσεις σε ποιο σημείο θα πας για αναζήτηση κρύπτης, πρέπει να είσαι προσεκτικός και συγκεντρωμένος γιατί τα κουτάκια αυτά είναι κρυμμένα και δε βρίσκονται σε κοινή θέα. Μην ανησυχείς όμως, δε θα χρειαστεί να σκάψεις πολύ για να τα βρεις.

Αν είσαι τυχερός και βρεις κάποιο κουτάκι, οφείλεις να σημειώσεις την ημερομηνία κατά την οποία το εντόπισες και να δηλώσεις στο σύστημα το μοναδικό κωδικό που φέρει. Έπειτα, πρέπει να τοποθετήσεις πίσω το κουτάκι, εκεί ακριβώς που το βρήκες, για να μπορούν και οι επόμενοι να παίξουν με το ίδιο κουτί. Για να γνωρίζεις, τα μεγαλύτερα κουτιά μπορούν να κρύβουν από δώρα μεγαλύτερης αξίας και παιχνίδια, μέχρι σουβενίρ και αντικείμενα συναισθηματικής αξίας που είναι σημαντικά για κάποιον παίχτη. 

Ένα διαφορετικό παιχνίδι που μπορεί να σε κάνει να βγεις έξω, να σκεφτείς, να παίξεις, να εξερευνήσεις και να μάθεις τόσα πολλά για τον κόσμο, το geocaching είναι μια καλή ευκαιρία να προσθέσεις στο πορτφόλιο σου, αξέχαστες εμπειρίες και μνήμες που θα σε συντροφεύουν για μια ζωή. Έτσι, γίνεται ακόμα ένας τρόπος για να ζήσεις τη Λεμεσό και να συνδεθείς με άλλους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σωστό τόπο στη σωστή στιγμή μαζί σου. Καλή διασκέδαση!

swipe gallery


4102