A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

VIDEO: Το αστεσκοπείο Τροοόδους, με έμπνευση από... Star Wars, προσελκύει διεθνές ενδιαφέρον!

Ο επιβλητικός σχεδιασμός του αστεροσκοπείου της NASA στο Τρόοδος, έχει κάνει τα διεθνή ΜΜΕ να μιλάνε γι' αυτό. Το αστεροσκοπείο, που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Kyriakos Tsolakis Architects, αποτελεί μια πρωτοποριακή κατασκευή, που θα στεγάζει, όχι απλώς ένα παρατηρητήριο, αλλά ένα σύγχρονο κέντρο για την έρευνα του διαστήματος.

Αυτό, βέβαια, που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου, είναι το γεγονός ότι η εικόνα του αστεροσκοπείου παραπέμπει σε κάποιο φουτουριστικό σκάφος, βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. H καμπύλη του θόλου, που τέμνεται από τις οριζόντιες και διαγώνιες γραμμές της υπόλοιπης κατασκευής, θυμίζει κάτι από τα σκηνικά του… Star Wars.

Το άρθρο του Travel & Leisure, διεθνούς ταξιδιωτικού portal με έδρα τις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας το νέο αυτό αστεροσκοπείο, που αναμένεται να παράσχει στη NASA σημαντικές πληροφορίες για το διάστημα, υπήρξε όντως το αποτέλεσμα μιας εμμονής με τη θρυλική σειρά ταινιών του George Lucas. Οι αρχιτέκτονες Νικόδημος και Έλενα Τσολάκη, φανατικοί με τις ταινίες Star Wars, σχεδίασαν την κατασκευή με έμπνευση από τις εικόνες που τους είχαν δημιουργήσει οι ιστορίες και τα σκηνικά. Το αποτέλεσμα, βέβαια, είναι ιδανικό, αφού καταφέρνει να ξεχωρίζει μέσα στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, διατηρώντας όμως λιτές και αρμονικές γραμμές.

Δες το βίντεο — αφιέρωμα που ετοίμασε το Travel & Leisure για το αστεροσκοπείο:

1484