A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Το €1 δισεκατομμύριο της Λεμεσού στην κυπριακή οικονομία

Πρωταγωνιστικός φαίνεται να είναι ο ρόλος της Λεμεσού στους ρυθμούς ανάπτυξης που προβλέπει η Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο διευθυντής Οικονομικής Ανάλυσης και Έρευνας της Κεντρικής Τράπεζας, Γιώργος Κυριάκου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Cyprus Economic Society», η ιδιωτική πρωτοβουλία, που επενδύει ιδιαίτερα στη Λεμεσό είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας.

Ο κος Κυριάκου αναφέρθηκε σε επενδυτικά σχέδια πέραν του €1 δισ. για την περίοδο 2017-2019. Μεταξύ αυτών, τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στη Λεμεσό, αφορούν συνολικά  €610 εκ. Αυτά καταμερίζονται ως εξής: €60 εκ. από το The Oval, €60 εκ. από το ONE, €50 εκ. από το Parklane Luxury Collection and Spa, €150 εκ. από το Lanitis Seafront.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην ανάπτυξη του casino resort, καθώς αυτή η επένδυση-μαμούθ, άνω των €500 εκ. είναι σαφώς η μεγαλύτερη ανάπτυξη που προγραμματίζεται στη Λεμεσό, αλλά και στην Κύπρο. Σημαντική εξέλιξη αποτελεί και η προώθηση της επένδυσης ύψους €200 εκ. στο Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας, η οικονομία, κυρίως χάριν στις ιδιωτικές επενδύσεις, θα αναπτυχθεί κατά 2,8% το 2017, ενώ το 2018 η ανάπτυξη θα ανέλθει στο 3,1%.

1119