A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Tην επιστροφή της κάνει η σκόνη στην ατμόσφαιρα της Λεμεσού!

Μετά την ηλιοφάνεια που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του τριημέρου, την εμφάνιση της ήρθε να κάνει και πάλι η σκόνη στην ατμόσφαιρα της Λεμεσού, η οποία για άλλη 1 φορά ήρθε για να ταλαιπωρήσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Τα καιρικά φαινόμενα έρχονται για να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα της πρώτης Ημερίδας Δημόσιας Υγείας, η οποία διοργανώθηκε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του ΤΕΠΑΚ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιου Harvard πριν από 2 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας ανακοινώθηκε το γεγονός ότι η Κύπρος είναι η χώρα με την περισσότερη σκόνη στη Μεσόγειο, με τα επίπεδα δυσφορίας φαίνεται να φτάνουν το μέγιστο.

Προσοχή συστήνεται στους ηλικιωμένους αλλά και στα άτομα με χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Λόγω της σταθερής ανάπτυξης της συχνότητας των επεισοδίων σκόνης τα τελευταία χρόνια, 1 φαινόμενο το οποίο επηρεάζεται αρνητικά από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τα άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα δύσπνοιας είναι απαραίτητο όπως μειώσουν την έκθεση τους στη σκόνη. Μαζί με τη σκόνη, ψηλές νεφώσεις αναμένονται να παρατηρηθούν, οι οποίες θα δώσουν λασπόνερα μέχρι την Τετάρτη.  

674