A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Τι πραγματικά πιστεύουν οι Λεμεσιανοί για τις μεγάλες αναπτύξεις στην πόλη;

Με 130 προσκεκλημένους (άτομα από αρμόδιες αρχές, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες) και ακόμα και 110 άτομα από το ευρύ κοινό πραγματοποιήθηκε η συμμετοχική συζήτηση στη Λεμεσό για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πόλη, με τις μεγάλες επενδύσεις εν εξελίξει. Το Parallel Cities, ζήτησε από το κοινό να τοποθετηθεί σε σχέση με όλα τα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι 130 προσκεκλημένοι εστίασαν κυρίως στην «ανάπλαση του Παλιού Λιμανιού» (υπέρ), την ανάπλαση του Μόλου (υπέρ), στην «ανάπτυξη με ψηλά κτίρια στο Παλιό Αρχοντικό Λανίτη» (κατά), στην ανάπτυξη «One» (εξίσου υπέρ και κατά) και στην ανάπτυξη «Oval» (οριακά υπέρ). Οι προσκεκλημένοι αναγνώρισαν την ανάγκη ανάπλασης των παλιών παραλιακών πολυκατοικιών.

Από την άλλη πλευρά, το κοινό εστίασε κυρίως στην «ανάπλαση του Παλιού Λιμανιού» (οριακά υπέρ), στη «Μαρίνα Λεμεσού» (οριακά υπέρ), στην ανάπτυξη «One» (κατά), στην ανάπτυξη «Oval» (εξίσου υπέρ και κατά), στην «ανάπτυξη με ψηλά κτίρια στο Παλιό Αρχοντικό Λανίτη» (κατά) και στο «Olympic Residence» (κατά). Eπίσης, το κοινό αναγνώρισε την ανάγκη διατήρησης της περιοχής του Αγ. Αντωνίου. Εκφράστηκε, επιπλέον η ανάγκη και για περισσότερους δημόσιους ανοιχτούς χώρους και χώρους πρασίνου (όπως η περιοχή του Μόλου και το Δασούδι).

Από τις πιο ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις της έρευνας είναι ότι η έλλειψη πληροφόρησης του κοινού σε σχέση με τον προγραμματισμό και τα σχέδια, ανεξάρτητα αν αυτή σχετίζεται με την εμφάνιση και την αισθητική ή τη λειτουργικότητα και τη δημόσια χρήση, δημιουργεί αρνητικό αντίκτυπο.

1215