A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Θέρετρο υγείας και ευεξίας αξίας €440 εκατομμυρίων σχεδιάζεται στη Βάσα Κελλακίου

Ένα θέρετρο υγείας και ευεξίας, σε συνδυασμό με τουριστικές αναπτύξεις εναλλακτικών μορφών αειφόρου βιώσιμου τουρισμού και οικιστικές αναπτύξεις, επιθυμεί να ανεγείρει στη Βάσα Κελλακίου η εταιρεία Fortune Health Resorts Ltd. Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό σύμπλεγμα αξίας €440 εκατομμυρίων, που σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί σε διάφορες φάσεις, εφόσον λάβει το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσιάστηκαν, το έργο περιλαμβάνει ξενοδοχείο και οργανωμένα τουριστικά διαμερίσματα, διαγνωστικό κέντρο, ιατρικό κέντρο ημερήσιας φροντίδας, 2 κέντρα αποκατάστασης, κέντρο ευεξίας και αναζωογόνησης με spa, θέρετρο αυτοδύναμης και υποβοηθούμενης διαβίωσης τρίτης ηλικίας με ανεξάρτητα σπίτια, γηριατρικό κέντρο με εξειδικευμένη νοσηλευτική μονάδα, κέντρο Alzheimer’s και συναφών διαταραχών και 24-ωρο τμήμα επειγόντων περιστατικών με ασθενοφόρο, σύμπλεγμα με επαύλεις και μεγάλο εμπορικό κέντρο με χώρους αναψυχής.

Τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι να προχωρήσει με ακόμα περισσότερες αναπτύξεις στην περιοχή, όπως Τεχνολογικό Πάρκο και Πανεπιστημιακή Σχολή που θα επικεντρωθεί σε εκπαίδευση και έρευνα στους τομείς Υγείας και Ευεξίας και Αυτόνομης/Υποβοηθούμενης Διαβίωσης Τρίτης Ηλικίας.

Στόχος είναι να καταστεί η Κύπρος προορισμός ποιοτικού τουρισμού με επισκέπτες υψηλής εισοδηματικής τάξης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με ιδιαίτερη έμφαση στις αρχές του Αειφόρου Τουρισμού.

852