A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Θα παίρνουμε λεωφορείο για ψώνια, καφέ ή ποτό στη Λεμεσό το Παρασκευοσαββατοκυρίακο!

Μια νέα κυκλοφοριακή μελέτη, που έχει αναλάβει γερμανικός οίκος εμπειρογνωμόνων για τη Λεμεσό, αναμένεται να παρουσιάσει τις πρώτες εκτιμήσεις για άμεσες λύσεις στο κυκλοφοριακό μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Πιλοτικά προγράμματα θα μπουν σε εφαρμογή πριν το καλοκαίρι, αφού το πρόβλημα ήδη εντείνεται με τα οδικά έργα στην είσοδο του Παλιού Λιμανιού.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής άμεσων λύσεων, ο Δήμος Λεμεσού, σε συντονισμό με την Εταιρεία Μεταφορών Επιβατών Λεμεσού, ετοιμάζεται να εφαρμόσει σύστημα δρομολογίων λεωφορείων από το κέντρο της πόλης προς τον παραλιακό, κατά τις ημέρες αιχμής, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Έτσι, τις ημέρες που η κίνηση αυξάνεται στους δημοφιλείς προορισμούς για ψώνια και αναψυχή στην παλιά πόλη και το παραλιακό μέτωπο, οι επισκέπτες θα μπορούν να αφήνουν τα οχήματά τους σε χώρους στάθμευσης σε κάποια απόσταση, ώστε να μετακινούνται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προς την παραλία.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται νέοι χώροι στάθμευσης που να μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό οχημάτων. Ανάμεσα στις επιλογές που διερευνώνται είναι ο χώρος στην Α’ Αστική Σχολή Λεμεσού (Δημοτικό Σχολείο πίσω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού), ο οποίος μπορεί να αξιοποιείται κατά τις 3 αυτές ημέρες, που το σχολείο δε λειτουργεί. Υπολογίζεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 250 αυτοκίνητα. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν πιλοτικά, μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών στο δρόμο του Παλιού Λιμανιού το καλοκαίρι του 2018, ενώ στο μεταξύ δεν αποκλείεται να προκύψουν νέες ρυθμίσεις, όπως η μονοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας, ανάλογα και με τα αποτελέσματα της κυκλοφοριακής μελέτης.

1518