A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Τα χειμωνιάτικα ρεκόρ του υδράργυρου στην πόλη και επαρχία Λεμεσού

Περιλαμβάνοντας δεκάδες κοινότητες στον ορεινό όγκο του Τροόδους, η Λεμεσός είναι η επαρχία της οποίας αρκετοί κάτοικοι είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το χιόνι. Για την ακρίβεια, τον Ιανουάριο του 1964 ο μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή Τρικουκιά της κοινότητας του Προδρόμου κατέγραψε θερμοκρασία-ρεκόρ -12.8 °C.

Επίσης, η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην πλατεία Τροόδους, ήταν οι -12.6°C που κατέγραψαν τα θερμόμετρα το χειμώνα του 1997. Αν και η θερμοκρασία στα παράλια μετριάζεται συνήθως από τη θάλασσα, η χαμηλότερη θερμοκρασία σε παραλιακή πόλη έχει καταγραφεί στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, το 1959 τα θερμόμετρα στην περιοχή του λιμανιού έδειχναν -2 °C.

Φεβρουάριος 2015: Όταν το χιόνι στο Τρόοδος έγινε διεθνής είδηση
Στα μέσα Φεβρουαρίου του 2015 ο χιονιάς της Κύπρου έγινε είδηση που απασχόλησε τη βρετανική Daily Mail. Η θερμοκρασία που έπεσε στους -6 °C έγινε αντικείμενο σχολιασμού για τους ξένους που γνωρίζουν την Κύπρο ως προορισμό με ήπιους χειμώνες. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα – που συνέκρινε τις εικόνες από το χιονισμένο Τρόοδος με εκείνες από τη χιονισμένη Ανδόρα και την Αυστρία – υπογράμμιζε την εξαιρετική ευκαιρία για σκι που προσφέρουν οι ορεινές εγκαταστάσεις.

swipe gallery


1019