A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Τα ρεκόρ Guinness της Λεμεσού: Από τις φλαούνες στον αθλητισμό!

Μετά από ένα εντυπωσιακό σερί υποψηφιοτήτων και βραβεύσεων στο βιβλίο Guinness, φαίνεται ότι στη Λεμεσό τα ρεκόρ είναι η νέα τάση που κάνει την πόλη γνωστή σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Από το 2012 μέχρι και το 2016, το όνομα της πόλης έχει καταφέρει να περάσει στην ιστορία των Guinness καταρρίπτοντας μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ. Από τη μεγαλύτερη φλαούνα, μέχρι τις περισσότερες συνεχόμενες κεφαλιές, οι κάτοικοι της Λεμεσού επιδεικνύουν με τα κατορθώματά τους τα ταλέντα και το μεράκι τους.

Αξιοσημείωτο είναι, βέβαια, το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα ρεκόρ συνδέονται με αθλήματα και δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι, η Λεμεσός και το εξαιρετικό κλίμα που απολαμβάνει η πόλη είναι κινητήρια δύναμη για τη δημιουργικότητα των κατοίκων της.

Ας ρίξουμε μια ματιά…
 

2012

Η μεγαλύτερη φλαούνα, με βάρος 259 kg, κατασκευάστηκε από τις υπεραγορές Carrefour στη Λεμεσό στις 11 Απριλίου του 2012. Η φλαούνα, το παραδοσιακό πασχαλιάτικο παρασκεύασμα, μετρήθηκε στα 2,45 μέτρα μήκος και στο 1,24 πλάτος.
 

2014

Τα αδέρφια Δήμος και Ρένος Χριστοδουλίδης καταφέρνουν το ρεκόρ των 1,013 συνεχόμενων κεφαλιών στις 3 Οκτωβρίου του 2014. Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στο στάδιο Νίκος Σολομωνίδης κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Κινητικότητας.

Τα δύο αδέρφια επιστρέφουν με μια νέα προσπάθεια για ρεκόρ στις 19 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Λεμεσίων, στο στάδιο Νίκος Σολομωνίδης για να καταρρίψουν ένα νέο ρεκόρ σε συνεχόμενες κεφαλιές, το οποίο κατέχουν πλέον δύο Σουηδοί.
 

2015

Το Μάιο του 2015, ο Jamshid Turaev, 37 χρόνων, μόνιμος κάτοικος Λεμεσού με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα όλου του κόσμου στη Λεμεσό καταγράφοντας ρεκόρ στο βιβλίο Guinness για τις περισσότερες έλξεις με δύο δάχτυλα σε ένα λεπτό.

Ο Ουζμπέκος αθλητής, πατέρας δύο παιδιών, μετά την επιτυχία του αυτή έθεσε τον πήχη ακόμα ψηλότερα και επέστρεψε το 2016 για ακόμα ένα ρεκόρ.

2016

Το Μάρτιο του 2016 ο Turaev κατάφερε ακόμα ένα ρεκόρ fitness για τον ίδιο, αλλά και τη Λεμεσό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε γυμναστήριο στη Λεμεσό με τον αθλητή να πραγματοποιεί 25 έλξεις με δύο δάχτυλα, μέσα σε ένα λεπτό.
 

Στις 2 Οκτωβρίου 2016, από την αποβάθρα του Παλιού λιμανιού μέχρι την προβλήτα του μόλου Λεμεσού, 280 δύτες από την Κύπρο και το εξωτερικό σχημάτισαν υποβρύχια ανθρώπινη αλυσίδα σπάζοντας το ρεκόρ Guinness. H νέα αυτή επιτυχία είχε στόχο την ανάδειξη της Λεμεσού και γενικότερα της Κύπρου ως καταδυτικού προορισμού.

Οι εθελοντές δύτες ενώθηκαν μεταξύ τους κρατώντας σχοινί το όποιο είχε προσδεθεί μεταξύ των δυο αποβάθρων και καταδύθηκαν σε βάθος 5 μέτρων, για περίπου 10 λεπτά, σχηματίζοντας μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα, η οποία αποτελεί σύμβολο σταθερότητας και ενότητας. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η Ιταλία με 174 δύτες.
 


Αξιόλογες προσπάθειες… 

To Σεπτέμβριο του 2016 εθελοντές κατασκεύασαν μία παιδική πάνα μήκους  5,05 μέτρων και πλάτους 2,9 μέτρων, διεκδικώντας μία θέση ανάμεσα στα ρεκόρ. Η κατασκευή μετρήθηκε και η επιτροπή του βιβλίου των ρεκόρ Guinness βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης.

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Ιούλιο του ίδιου έτους, μία άκρως συγκινητική πρωτοβουλία για τη μεγαλύτερη αλυσίδα ανθρώπων που κρατούσαν πετσέτες, απέτυχε να περάσει στο βιβλίο. Κατάφερε βέβαια να ευαισθητοποιήσει σε ό, τι αφορά τα άτομα με αυτισμό.

swipe gallery

4910