A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS







Υπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Τα πιο υπέροχα μουσεία της Λεμεσού μοιράζονται τα μυστικά τους δωρεάν!

Όπως κάθε χρόνο, η Λεμεσός θα τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με δωρεάν είσοδο στα μουσεία της πόλης. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι πλούσιο και άκρως ενδιαφέρον, καθώς αποσκοπεί στο να προσελκύσει μικρούς και μεγάλους στα μουσεία. Στο πλαίσιο της φετινής επετείου, ξεναγήσεις, εκθέσεις, εκπαιδευτικές αλλά και καλλιτεχνικές δράσεις έχουν προγραμματιστεί από 6 μουσεία της πόλης.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λεμεσού έχει προγραμματίσει ξεναγήσεις στην έκθεση «Αµαθούς, πόλις Κύπρου αρχαιοτάτη» στις 21/5, στις 10 π.μ., καθώς και ποιητική συνάντηση με θέμα «Ποίηση και Αρχαιολογία. Κύπριοι Ποιητές Απαγγέλλουν» την Τετάρτη 24/5, στις 7 μ.μ. Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μουσειακής Αγωγής για παιδιά του Δημοτικού έχουν ετοιμάσει το Μεσαιωνικό Μουσείο Κύπρου και το Μουσείο ∆ηµοτικής Εκπαίδευσης στη Βάσα Κοιλανίου στις 19/5, στις 9 π.μ. και 10:30 π.μ., κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου.

Το Σάββατο 20/5, θα πραγματοποιηθούν 2 ξεναγήσεις στις 10 π.μ. και 3:30 μ.μ., στο Ιατρικό Μουσείο Κύπρου, όπου ο επισκέπτης θα έρθει σε επαφή με την εξέλιξη της Ιατρικής στην Κύπρο από το 1920 μέχρι σήμερα. Την Κυριακή 21/5, στις 10 π.μ. το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου και το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο – Ιστορικό Αρχείο – Κέντρο Μελετών Λεμεσού διοργανώνουν «Πρωινή βόλτα στα Μουσεία». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ξενάγηση στην έκθεση «Μυθολογία» στο Μουσείο Χαρακτικής Χαµπή στην Πλατανίστεια στις 20/5 (12 μ.μ. και 3 μ.μ.), 21/5 (11 π.μ.) και 27/5 (11 π.μ.) με την οποία ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις στη Λεμεσό. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως το θέμα της φετινής επετείου, «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», έχει σκοπό να αναδείξει τα μουσεία ως φορείς κοινωνικής ειρήνης.

2395