A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Σχεδιάζεται ποδηλατόδρομος και θαλάσσια διέλευση από το Νέο στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού

Με ευρωπαϊκό κονδύλι €250 χιλ. προχωρούν στην υλοποίησή τους τα σχέδια για στήριξη της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στη Δυτική Λεμεσό. Το έργο αποτελεί μέρος του προγράμματος για τις πόλεις-λιμάνια της Ευρώπης, στο οποίο η Λεμεσός συμμετέχει μαζί με πόλεις από την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, τη Σλοβενία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

Το πρόγραμμα SUMPORT (Sustainable Urban Mobility Plans in MED Port cities), ξεκίνησε επισήμως τις εργασίες του μετά από συνάντηση των συμβαλλόμενων χωρών στην Τεργέστη στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2017. Τα έργα θα ολοκληρωθούν το 2019, με συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν €2,4 εκατομμυρίων, από τον οποίο η Λεμεσός θα λάβει €250 χιλ. Στόχος του είναι η αύξηση των ικανοτήτων των πόλεων-λιμανιών στο πεδίο του σχεδιασμού για τη βιώσιμη κινητικότητα στις αστικές περιοχές.

Οι πόλεις-λιμάνια θα υλοποιήσουν ή θα προσομοιώσουν δράσεις, δοκιμάζοντας διάφορους τύπους παρεμβάσεων (υλοποίηση ποδηλατοδρόμων – ποδηλατολωρίδων, ανάπτυξη συστημάτων κοινόχρηστων ποδηλάτων, προώθηση συνεπιβατισμού, ενσωμάτωση εφαρμογών τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνίας – ICT σε συστήματα δημοσίων συγκοινωνιών). Ο Δήμος Λεμεσού αναμένεται σύντομα να προχωρήσει στην ανάθεση του σχεδιασμού ποδηλατόδρομου και θαλάσσιας σύνδεσης Νέου και Παλιού Λιμανιού, όπως επίσης και στη δημιουργία τερματικού λεωφορείων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μέσω της διευκόλυνσης των μετακινήσεών τους.

659