A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Σχεδιάζεται γερμανική κάθοδος και αυτό για τη Λεμεσό είναι καλό!

Θετικές είναι οι ενδείξεις στον τουρισμό από τις 2 κομβικές αγορές, τη ρωσική και τη βρετανική, την ώρα που νέα δυναμική αποκτά και η γερμανική, μέσω των πτήσεων από την αεροπορική εταιρεία Germania, με απευθείας δρομολόγια από και προς την Πάφο. Όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι φορείς, η γερμανική αγορά μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της εποχικότητας, με τους Γερμανούς να κάνουν τις διακοπές τους, τόσο στις αρχές όσο και προς το τέλος του έτους.

Πρόκειται για αγορά της τάξης των 55 εκατομμυρίων κρατήσεων το χρόνο, δυναμική την οποία μπορεί να απορροφήσει η Λεμεσός ανάλογα με την ετοιμότητά της σε κλίνες. Πρόκειται για επισκέπτες που, εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα, αναζητούν την εμπειρία στις διακοπές τους, επιλέγοντας διάφορες δραστηριότητες, όπως η ποδηλασία. Η Λεμεσός προσελκύει περίπου το 12% — 13% του συνολικού τουρισμού του νησιού και το μεγάλο στοίχημα είναι η προσέλκυση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μερίδας των Γερμανών που θα επισκεφθούν την Κύπρο.

Αυξημένο ενδιαφέρον έχει προκύψει τόσο και από μικρότερες αγορές, όπως η Ελβετία, οι Σκανδιναβικές χώρες και το Ισραήλ. Αρκετές αερογραμμές έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τις φετινές τους πτήσεις, τις οποίες θα συνεχίσουν και μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν και δημιουργείται η προοπτική για περισσότερες αφίξεις τόσο το Μάρτιο όσο και το Νοέμβριο. 

6787