A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

«Σούπερ Σελήνη» στη Λεμεσό: Ετοιμαστείτε για το μεγαλύτερο φεγγάρι από το 1948

Η μεγαλύτερη πανσέληνος θα ανατείλει στη Λεμεσό τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016, και η πόλη ετοιμάζεται να την υποδεχθεί όπως της αξίζει. Πρόκειται για φαινόμενο το οποίο συμβαίνει κάθε 70 χρόνια (η τελευταία τέτοια πανσέληνος ανέτειλε το 1948) και η πανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου θα είναι κατά 30% πιο φωτεινή και κατά 14% πιο μεγάλη.

Η Σελήνη θα είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού, από όλη την Κύπρο και καλή ώρα παρατήρησης θα είναι κατά την ανατολή της, δηλαδή την ώρα που θα δύει ο Ήλιος. Η πανσέληνος θα αρχίσει να ξεπροβάλλει χαμηλά στον ορίζοντα και θα μπορεί να συγκριθεί με τα κτίρια που θα την περιβάλλουν, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το κοινό στη Λεμεσό θα μπορεί να απολαύσει μία υπέρ φωτεινή πανσέληνο από την αποβάθρα στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού όπου θα συγκεντρωθούν κάθε είδους ρομαντικοί, καλλιτέχνες, φωτογράφοι και λάτρεις της σαγήνης του φεγγαριού. 

Η «Σούπερ Σελήνη», όπως την αποκαλεί το κοινό, είναι μία ορολογία η οποία δεν είναι επιστημονική, όμως η NASA δηλώνει πως θα την υιοθετήσει πλέον, αφού χαίρει της ευρείας αναγνώρισης του κόσμου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην αντζέντα του All About Limassol.

swipe gallery


47928