A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Στο ΤΕΠΑΚ δημιουργούν ψηφιακές εφαρμογές για τη NASA!

Το International Space Apps Challenge της NASA δίνει και πάλι ραντεβού με όλα τα σαΐνια της ψηφιακής τεχνολογίας στο ΤΕΠΑΚ. Το μεγαλύτερο hackathon του κόσμου επιστρέφει για πέμπτη χρονιά και δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες και φοιτητές να δουλέψουν πάνω σε καινοτόμες ιδέες, αξιοποιώντας δεδομένα και προϊόντα της NASA.

Τις ίδιες μέρες, χιλιάδες άνθρωποι σε 561 συνολικά οργανισμούς σε όλο τον κόσμο θα εργάζονται με ψηφιακά εργαλεία, δημιουργώντας καινοτόμες προτάσεις γύρω από τα θέματα τεχνολογιών, αεροναυτικής, διαστημικών σταθμών, του ηλιακού συστήματος, της Γης και του ταξιδιού στον Άρη. Το ΤΕΠΑΚ γίνεται κομμάτι της παγκόσμιας αυτής διοργάνωσης και δίνει την ευκαιρία σε πρωτάρηδες και βετεράνους, επιστήμονες, ειδικούς, φοιτητές, σχεδιαστές ή ακόμα και καλλιτέχνες να παρουσιάσουν μια ιδέα που θα αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και το σύμπαν.

Τα 561 κέντρα που θα λειτουργήσουν στις 29 και 30 Απριλίου στο πλαίσιο του International Space Apps Challenge, θα βρίσκονται σε συντονισμό με τα κέντρα – βάσεις στις ΗΠΑ, όπου θα πραγματοποιούνται σεμινάρια και εργαστήρια από ειδικούς της NASA. Σκοπός είναι να προκύψουν ιδέες μέσα από τη μοναδική αυτή συνεργασία κρατικών φορέων, οργανισμών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, για να αξιοποιήσουν τα δεδομένα και προϊόντα της NASA στην αντιμετώπιση επιστημονικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

1094