A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Στις 2 Φεβρουαρίου πάμε για ολοήμερη εξερεύνηση στο βιότοπο Ακρωτηρίου!

Το Ακρωτήρι γιορτάζει μαζί με όλους τους υδροβιότοπους του κόσμου με εργαστήρια και δραστηριότητες για όλους. Αυτός ο ανεκτίμητης αξίας βιότοπος, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Λεμεσού, παραμένει για τους περισσότερους ανεξερεύνητο πεδίο.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου η RSPB και η ομάδα πτηνοπαρατήρησης του C3A, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Μέσα από τις δραστηριότητες, οι παρευρισκόμενοι θα ανακαλύψουν τα υπέροχα μυστικά του βιότοπου, τα ενδημικά και αποδημητικά είδη που φιλοξενεί και τον καίριο ρόλο του για την διατήρηση της ισορροπίας στην περιοχή.

Μέσα από την παρατήρηση και αναγνώριση πτηνών γνωρίζουμε τις εκατοντάδες των ειδών που φιλοξενούνται στην περιοχή ενώ παράλληλα παρακολουθούμε τις αγελάδες και τα γαϊδουράκια που μεγαλώνουν στο λιβάδι και συμβάλλουν στη διατήρηση του βιότοπου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

8:30 πμ – 12:30 μμ - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι υγρότοποι Ακρωτηρίου και η σημασία τους». Περιλαμβάνει εισαγωγικό μέρος, εργασία πεδίου και εργαστήριο (Αγγλικά και Ελληνικά)

2:00 μμ – 3:00 μμ - Παρουσίαση «Bird monitoring in action» Χριστίνα Ιερωνυμίδου, Λειτουργός ερευνών,  Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου (Αγγλικά)

2:00 μμ – 6:00 μμ - Κατασκευή μακέτας της Χερσονήσου Ακρωτηρίου (Ελληνικά και Αγγλικά)

6:00 μμ – 7:30 μμ - Παγκόσμια Μέρα Υγροτόπων και το έργο Darwin (Ελληνικά με Αγγλικούς υποτίτλους):

«Ανεπιθύμητοι κάτοικοι στη Χερσόνησο Ακρωτηρίου», Αγγελική Μαρτίνου, Εντομολόγος, Βρετανικές Βάσεις Κύπρου

«Όσα φέρνει το ποτάμι», Αθηνά Παπαθεοδούλου, Βιολόγος, I.A.CO Environmental & Water Consultants Ltd

«300+ πουλάκια κάθονταν», Μάρτιν Χέλλικαρ, Διευθυντής Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου

«Σχέση ντόπιων κατοίκων και υγροτόπων στο Ακρωτήρι», Βαρνάβας Μιχαήλ, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου

«Αποκατάσταση Λιβαδιού Ακρωτηρίου: ένας υγρότοπος ορόσημο στις Βρετανικές Βάσεις Κύπρου», Μέλπω Αποστολίδου, Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου

Ακολουθεί συζήτηση

7:30 μμ - Δεξίωση

Τηλέφωνο για δηλώσεις συμμετοχής στο 25826562 μέχρι 30 Ιανουαρίου.

400