A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Στην παλιά Λεμεσό τα flipper και τα ηλεκτρονικά του ’80 – ’90 είναι ακόμα σε χρήση! Τα θυμάσαι;

Αν είσαι από τα… ελαφρώς μεγάλα παιδιά, θα τα θυμάσαι σίγουρα. Όσοι μεγάλωσαν κάπου εκεί, γύρω στις δεκαετίες ’80 και ’90 δεν μπορεί να μην πήγαν έστω και 1 φορά στη ζωή τους σε ένα «φλιπεράδικο», δεν μπορεί να μην έριξαν έστω και 1 φορά κέρμα για να λειτουργήσει ο μικρός κόκκινος μοχλός και τα κουμπάκια στην τεράστια κονσόλα.

Αν ο ήχος του flipper σε γεμίζει νοσταλγία, αν η ανάμνηση του νευρικού χτυπήματος (της επιτυχίας ή της αποτυχίας) πάνω στο φωτεινό, πολύχρωμο τραπέζι με τη γυάλινη βιτρίνα στην οποία έκανε βόλτα η μεταλλική σφαίρα, είναι ακόμα ζωντανή, τότε δεν μπορεί παρά να συγκινηθείς με το θέαμα αυτό. Μερικά μεγάλα παιδιά, λοιπόν, που δεν μπόρεσαν ποτέ να αποχωριστούν τις συνήθειες αυτές, φρόντισαν να βρουν το χώρο που θα τους επιτρέπει να γυρνάνε μερικές δεκαετίες πίσω κάθε τόσο.

Το ρετρό σκηνικό έχει στηθεί στην παλιά πόλη της Λεμεσού, σε μια στοά στη γραφική οδό Ελευθερίας, στο καφενείο «Φανός Θυέλλης». Στο χώρο του καφενείου έχουν στηθεί τα παιχνίδια εκείνα με τα οποία πολλές παρέες έχουν περάσει όμορφες στιγμές παιδικές, εφηβικές και νεανικές. Και τελικά, όσο και να έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα σύγχρονα μέσα και παιχνίδια, μια τέτοια γεύση από τα παλιά πάντα την πεθυμούμε.

swipe gallery


2211