A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Στην 52η θέση ανάμεσα σε 300 πανεπιστήμια το ΤΕΠΑΚ

Μία ακόμα διάκριση του ΤΕΠΑΚ προβάλλει το πανεπιστήμιο της πόλης σε διεθνή κλίμακα. Μετά την κατάταξή του ανάμεσα στα 500 καλύτερα πανεπιστήμια ανά την Ευρώπη, το ΤΕΠΑΚ συμπεριλαμβάνεται πια και στη λίστα της διεθνούς κύρους κατάταξης, Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings 2017.

Συγκεκριμένα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται στην 52η θέση ανάμεσα στα 300 καλύτερα πανεπιστήμια χωρών με ανερχόμενη οικονομία. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η διάκριση αυτή «αποτελεί σημαντικό επίτευγμα που επιβεβαιώνει την αριστεία και την αφοσίωση του στην ποιότητα σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και την ανοδική του πορεία».

Για την αξιολόγηση των πανεπιστημίων η λίστα χρησιμοποιεί 13 πολύ αυστηρούς και απαιτητικούς δείκτες απόδοσης, ίδιους με αυτούς που χρησιμοποιεί η βασική λίστα των T.H.E World University Rankings.  Αναφερόμενος στη σημαντική αυτή επιτυχία, ο Phil Baty, αρχισυντάκτης των The World University Rankings, επισήμανε πως δεν είναι καθόλου εύκολο για κάποιο Πανεπιστήμιο να συμπεριληφθεί στη λίστα αυτή.

Η διάκριση αυτή υποδεικνύει υψηλά επίπεδα απόδοσης σε όλους τους τομείς: της διδασκαλίας, της έρευνας, της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της διεθνούς εικόνας και προοπτικής να ανταγωνιστούν με άλλα πανεπιστήμια, κορυφαία στον τομέα της έρευνας, ανάμεσα σε 50 χώρες με αναδυόμενες οικονομίες.

436