A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Στη Λεμεσό ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στον οποίο χάνει ο γρηγορότερος!

Μόλις 3 χρόνια μετά την ίδρυση της Λέσχης Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων Κύπρου, το ενδιαφέρον για τους περιηγητικούς αγώνες με κλασικά οχήματα έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε η καινοτομία να αποτελεί αναγκαία συνέχεια. Στο πλαίσιο αυτό, η Λέσχη διοργανώνει τον πρώτο αγώνα αυτοκινήτων στην Κύπρο, στον οποίο δε χάνει μόνο o πιο αργός, αλλά και ο πιο γρήγορος.

Το Πρωτάθλημα Αγώνων Ακριβείας Κλασικών Οχημάτων πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο το 2017. Το πρωτάθλημα θα αποτελείται από τους 4 αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο η Λέσχη, οι οποίοι θα προσμετρούν βαθμολογικά στο πρωτάθλημα. Οι αγώνες που περιλαμβάνονται αφορούν μονοήμερες και διήμερες διαδρομές ακριβείας και μπορεί να περιλαμβάνουν τεστ δεξιοτεχνίας.  Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί καλούνται να καλύψουν συγκεκριμένες διαδρομές, φτάνοντας σε ορισμένο χρόνο στα σημεία μέτρησης και συγκεντρώνοντας πόντους ανάλογα με τη μικρότερη απόκλιση – προς τα πάνω ή προς τα κάτω - από αυτόν.

Έτσι, σε έναν αγώνα που ο ταχύτερος δεν κερδίζει, οι οδηγοί απολαμβάνουν στο μέγιστο δυνατό τη διαδρομή, δε χρειάζονται ειδικές προϋποθέσεις υγείας για συμμετοχή και δεν επηρεάζουν την κίνηση στους δρόμους. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα έχουν όλοι όσοι κατέχουν όχημα 25 ετών και άνω. Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα καθαρά έσοδα θα δίνονται σε κοινωφελή ιδρύματα και οργανισμούς. 

Το πρόγραμμα αγώνων όπως έχει διαμορφωθεί έχει ως εξής:
1.Ανοιξιάτικος Αγώνας Ακριβείας 2017, Μονοήμερος Αγώνας στις 9 Απριλίου 2017
2.Διεθνής Αγώνας Ακριβείας 2017, Διήμερος Αγώνας στις 24 και 25 Ιουνίου 2017
3.Αγώνας Ακριβείας Ιδρύματος Θεοτόκος 2017, Μονοήμερος Αγώνας στις 15 Οκτωβρίου 2017
4.Χριστουγεννιάτικος Αγώνας Ακριβείας 2017, Μονοήμερος Αγώνας στις 10 Δεκεμβρίου 20170

Για περισσότερες πληροφορίες για τους κανόνες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 7000 9000 και 25 391774.

swipe gallery


3664