A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Στη Λεμεσό η πρώτη φουτουριστική υπερ-κατασκευή της Κύπρου!

Την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών για την ανέγερση του Ventus στη Λεμεσό, ανακοίνωσε η Λεμεσιανή εταιρεία Excel iD, η οποία προχωρά το έργο σε συνεργασία με την Rearc. Πρόκειται για το πρώτο κτίριο με χαρακτηριστικά υπερ-κατασκευής (superstructure) στην Κύπρο, το οποίο θα ανεγερθεί δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού, προσφέροντας έδρα σε μεγάλη εταιρεία που επιλέγει τη Λεμεσό για την ανάπτυξη των εργασιών της στην ευρύτερη περιοχή.

Με την επιλογή της τοποθεσίας αυτής, η ανάπτυξη των 3000 τετραγωνικών μέτρων, που θα μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 200 άτομα προσωπικό, αναδεικνύει το ρόλο της περιοχής, ως ανερχόμενο επιχειρηματικό κέντρο. Η κίνηση από και προς αυτό θα εξυπηρετείται από δευτερεύοντες δρόμους, ώστε να εκτονώνεται η κυκλοφορία ομαλά, ενώ θα λειτουργούν και υπόγεια parking.

Ο σχεδιασμός του μοιάζει να μιμείται την κίνηση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο, ενώ η κατασκευή του δίνει την εντύπωση ότι ισορροπεί στον αέρα. Την ίδια στιγμή, φροντίζει να εξασφαλίζει απρόσκοπτη θέα προς την πόλη και την παραλία της Λεμεσού. Παράλληλα, ο αίθριος χώρος που ενώνει τα μέρη της κατασκευής, ξεκινώντας από το ισόγειο και ανεβαίνοντας παράλληλα με τους ορόφους, αποσκοπεί στη δημιουργία θετικών συναισθημάτων για όσους χρησιμοποιούν το κτίριο.

Το κέλυφος από συνθετικό υλικό, που καλύπτει το σώμα του κτιρίου, διασφαλίζει τις ενεργειακές παραμέτρους της κατασκευής, δηλαδή τη σκίαση που προκύπτει από τη μορφολογία και τον προσανατολισμό του γεωμετρικού σχεδίου του, καθώς και το φυσικό εξαερισμό και ηχομόνωση των γραφείων. Επιπρόσθετα, κατά τις βραδινές ώρες, λαμπτήρες LED σε ζεστές, μωβ αποχρώσεις θα φωτίζουν τις γραμμές του κτιρίου, δένοντάς το με το αστικό τοπίο. Με την παρουσίαση του έργου αυτού, τόσο η Excel iD, όσο και η Rearc, φιλοδοξούν να αφήσουν το στίγμα τους στην πορεία ανάπτυξης της πόλης.

swipe gallery


14600