A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Στα σκοτάδια του Τροόδους φωλιάζουν νυχτερίδες κι αράχνες και αυτό είναι καλό!

Οι εγκαταλελειμμένες, εδώ και 30 χρόνια περίπου, γαλαρίες των ορυχείων του Τροόδους, είναι πια κατάλληλες μόνο για να φιλοξενούν πληθυσμούς από νυχτερίδες. Οι περισσότερες γαλαρίες είναι σε πολύ κακή κατάσταση και άλλες έχουν ήδη καταρρεύσει. Κάποιοι, όμως, αναλαμβάνουν να τις περιηγηθούν για να παρακολουθήσουν τις νυχτερίδες που φωλιάζουν εκεί.

Σε αυτό το απόκοσμο σκηνικό, πολλά μέτρα κάτω από τη γη, μέσα στις υγρές και σκοτεινές στοές ζουν 19 διαφορετικά είδη νυχτερίδων. Μερικά από αυτά είναι πολύ σπάνια και συναντώνται σε πολύ μικρό αριθμό, αφού κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Οι νυχτερίδες είναι απαραίτητες για τη διατήρηση τις βιοποικιλότητας και του βιολογικού καθαρισμού της φύσης, αφού υπάρχουν είδη που καταναλώνουν πέραν των 3000 εντόμων. Τα δόντια τους είναι τόσο ευαίσθητα που το μόνο που μπορούν να μασήσουν είναι κουνούπια και αποφεύγουν την ανθρώπινη παρουσία.

Οι νυχτερίδες, δεδομένου ότι ζουν μόνο στο σκοτάδι, έχουν συσχετιστεί με αρνητικά συναισθήματα και τρομακτικούς μύθους, αλλά απέχουν πολύ από το να είναι καταστροφικές για τους ανθρώπους. Αυτά τα ντροπαλά πλάσματα, τα σπάνια θηλαστικά του οικοσυστήματος που πετούν, αξίζει να τα δει κανείς από μια διαφορετική σκοπιά. Αυτό το φωτογραφικό ταξίδι στον οικότοπο τους, κατά την πρόσφατη χειμερινή καταγραφή του πληθυσμού τους, μπορεί για πολλούς να είναι μια πραγματική αποκάλυψη.

Φωτογραφίες: Cyprus from Air

swipe gallery


1312