A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες: 25 χρόνια και 2 Κέντρα Ημέρας μετά…

Μία μικρή ομάδα γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες, δημιούργησαν πριν 25 χρόνια έναν οργανισμό που έμοιαζε να είναι απλώς η φυσική προέκταση της διαρκούς προσπάθειάς τους, να συμπαρασταθούν ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί στα παιδιά τους. Είχαν πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που θα αντιμετώπιζαν, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων των παιδιών, όμως 25 χρόνια μετά ο χρόνος του δικαιώνει.

Η ύπαρξη και η δράση τους, που κατάφερε μέσα στα χρόνια να κερδίσει συμπαραστάτες και αρωγούς, κινείται σε 4 ξεκάθαρους άξονες:
- Την κινητοποίηση όλων των γονιών που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες,
- Τη διοργάνωση διαλέξεων,
- Τη συνεργασία με τις αρχές του κράτους και άλλους συνδέσμους στην Κύπρο και στο εξωτερικό και,
- Τη λειτουργία ειδικών κέντρων για παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και απασχόλησης των παιδιών

Το 2000, η δημιουργία του Κέντρου Ημέρας ήταν η πρώτη δικαίωση των κόπων, της αγωνίας και της έγνοιας που χαρακτηρίζει τα μέλη του Συνδέσμου. Το 2007, ο Σύνδεσμος είχε την ευτυχία να δει τη λειτουργία και ενός δεύτερου Κέντρου Ημέρας σε μια προσπάθεια κάλυψης των αναγκών που υπήρχαν.

Ο αγώνας δε σταματά ποτέ και τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα είναι απλώς το εφαλτήριο για ακόμα περισσότερα. Με την ευκαιρία αυτή, ο Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες διοργανώνει Εορταστικό Φιλανθρωπικό Δείπνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή του.

Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο Saint George Hall, την Παρασκευή στις 11 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. Το εισιτήριο, το οποίο περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και μουσική, είναι μόνο €20 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε στην αντζέντα του All About Limassol.

swipe gallery


2356