A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Σε 1 χρόνο, μια πράσινη διαδρομή θα συνδέει την παλιά πόλη με τη Δυτική Λεμεσό!

Με χρηματοδότηση ύψους €2 εκ. θα υλοποιηθεί το σχέδιο για μια πράσινη διαδρομή που θα συνδέει την παλιά πόλη της Λεμεσού με τη συνοικία Αγίου Ιωάννη. Ο πράσινος περίπατος, μήκους περίπου 1 χλμ, θα περνάει από θρησκευτικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της περιοχής, με σκοπό την ανάδειξη της διαχρονικής της σημασίας για την πόλη.

Η διαδρομή θα ξεκινά από την εκκλησία της Αγίας Νάπας και θα φθάνει στον κυκλικό κόμβο, παρά το πάρκο Αναγέννησης. Η απόσταση θα σηματοδοτηθεί με σημεία “follow me” στο δάπεδο και πινακίδες ενημέρωσης για καθένα από τα σημεία ενδιαφέροντος της διαδρομής. Το έργο θα επιτρέπει και ηλεκτρονική πληροφόρηση με δωρεάν wifi σε επιλεγμένες περιοχές της και δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής περιήγησης.

Το έργο αναμένεται να αλλάξει σημαντικά την περιοχή, σε συνδυασμό και με το σχέδιο για επέκταση του γραμμικού πάρκου Γαρύλλη και την ανάπλαση των οδών στην περιοχή. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών είναι περίπου 1 χρόνος, με στόχο η περιοχή να αποκτήσει χαρακτηριστικά που να συνάδουν με το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας και τις περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες της περιοχής.

8719