A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Ρωσίδα σχεδιάστρια στη Λεμεσό φτιάχνει μπισκότα με «Φοιθκιώτικα» και είναι... yiamy!

Το Yiamy είναι μία γλυκιά και καινοτόμα ιδέα, η οποία γεννήθηκε ανάμεσα στις αμέτρητες νιφάδες χιονιού και στα μαγευτικά παγόβουνα της Ανταρκτικής και ήρθε για να εδραιωθεί στη Λεμεσό.

Η Alina Berezovskaya, ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου, εξηγεί πως το Yiamy είναι το μέρος όπου το σχέδιο συναντά τις γαστρονομικές τέχνες. Συμφωνώντας απόλυτα με το ρητό ότι δεν πρέπει απλά να ζούμε τη ζωή μας, αλλά και να την απολαμβάνουμε, η Αlina έχει βάλει στόχο να μοιραστεί τα όνειρά της με το κοινό, βάζοντας μεράκι και φαντασία στο κάθε γλυκό που φτιάχνει, εκπλήσσοντας ευχάριστα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Οι δημιουργίες στο Yiamy έχουν ποικίλες πηγές έμπνευσης, ξεκινώντας από τις Μεσογειακές γεύσεις, τις οποίες η Alina γεύτηκε για πρώτη φορά σε μία παραδοσιακή Κυπριακή ταβέρνα. Ένα ταξίδι στη αριστοκρατική Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στη λεγόμενη γαλλική γαστρονομική πρωτεύουσα, τη Λυών, ήρθε να συμπληρώσει τις πηγές έμπνευσης των δημιουργιών της, καθώς ήταν εκεί, όπου η cake designer έμαθε όλα τα μυστικά της γλυκιάς πλευράς της ζωής.  

Η πιο πρόσφατη δημιουργία του ζαχαροπλαστείου είναι τα κλασσικά μπισκότα βουτύρου, που κάθε άλλο παρά κλασσικά είναι, αφού καλύπτονται από σχέδια τα οποία αναπαριστούν τα γνωστά σε όλους μας κυπριακά υφαντά, τα «Φοιθκιώτικα». Ο κύκλος των εποχών αποτελεί επίσης σημαντικό πυρήνα δημιουργίας, με τον ειδυλλιακό καιρό της Λεμεσού αλλά και τη φρεσκάδα των εποχιακών φρούτων να προστάζουν συνεχώς για νέους συνδιασμούς γεύσεων.   

Στο Yiamy γνωρίζουν πόσο σημαντικές και πολύτιμες είναι οι αναμνήσεις από μυρωδιές, γεύσεις και συναισθήματα. Γι' αυτό ακριβώς, φροντίζουν να κάνουν την κάθε μας γιορτή ακόμα πιο ξεχωριστή, προσθέτοντας μια πινελιά από φινέτσα και, γιατί όχι, από Κυπριακά παραδοσιακά σχέδια. 

swipe gallery


5822