A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Πρέπει τα παιδιά να πιστεύουν στον Άη Βασίλη; Ένας ψυχολόγος απαντά…

Όποιος πει ότι δεν πίστεψε ποτέ, ούτε για μια στιγμή, στην ύπαρξη του Άη Βασίλη, λέει ψέματα! Ο γενειοφόρος Άγιος, με το πλατύ χαμόγελο και τη γεμάτη με δώρα σακούλα του, είναι από τους κύριους λόγους που τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά έχουν τόσο ιδιαίτερη σημασία, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους. Η αγάπη, η γενναιοδωρία και η καλοσύνη του είναι όσα θέλουμε να φέρουμε κοντά μας τέτοιες μέρες.

Οι γονείς και ο Άη Βασίλης φέρνουν μαζί τα δώρα στα παιδιά, κι έτσι ο συμβολισμός του Άγιου στη φαντασία των παιδιών γίνεται ακόμα πιο ισχυρός, ακόμα πιο ρεαλιστικός. Το πως πρέπει να μιλάνε, όμως, οι μεγάλοι γι' αυτόν στα παιδιά την περίοδο των Χριστουγέννων, δεν είναι τόσο απλό. Τα πολλαπλά θετικά συναισθήματα της αναμονής των γιορτών συνδέονται με την έκπληξη που προκαλούν τα δώρα του και κάτι τέτοιο απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.

Ο φανταστικός κόσμος των παιδιών, τα συναισθήματα και οι προσδοκίες τους ως προς το τι είναι αληθινό και τι φανταστικό, όπως και η επιθυμία των γονιών για επιβράβευση ή/και τιμωρία μέσω της προσφοράς δώρων από τον Άη Βασίλη τα Χριστούγεννα θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης που θα συντονίζει ο Λυκούργος Θεοδωρίδης, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής.

Η συζήτηση διοργανώνεται στο χώρο του Baby Academy. Για συμμετοχή είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης με μήνυμα στο Facebook, με email στο [email protected] ή τηλεφωνικώς στο 7000 0072.

Κόστος συμμετοχής €15

swipe gallery


691